Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

«Τρίποντο-χρυσάφι» για Swansea

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Μάιο πανηγύρισε πριν λίγη ώρα η Swansea, η οποία επικράτησε της Southampton στο Liberty Stadium με 2-1 και ξέφυγε ξανά από τη ζώνη του υποβιβασμού, παρά τη νίκη της Crystal Palace την ίδια ώρα.

Ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης για τους Swans υπό τις οδηγίες του Paul Clement, δείχνοντας πως τελικά δεν είναι χαμένη η χρονιά. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τους Saints, μετά τον βαρύ αποκλεισμό τους από το κύπελλο. Gylfi Sigurdsson και Alfie Mawson τα τέρματα των νικητών, ενώ είχε προηγηθεί η ισοφάριση από τον Shane Long.

Το ματς

Η ομάδα του Claude Puel ήταν εκείνη που είχε την κατοχή της μπάλας στο παιχνίδι, παρά τις αρκετές απουσίες, με την Swansea ωστόσο να αποδεικνύεται πιο αποτελεσματική.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 27ο λεπτό με τον Sigurdsson, μετά από ωραία συνεργασία του με τον Fernando Llorente, αλλά ο Fraser Forster αποσόβησε. Εννέα λεπτά αργότερα απείλησε και ο Leroy Fer, μην μπορώντας να νικήσει τον Άγγλο πορτιέρο, για να έρθει στο 39′ ο Mawson να ανοίξει το σκορ.

Ο αμυντικός των Swans πήρε ωραία κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Sigurdsson και έγραψε το 1-0, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους θα μπορούσε να γίνει και το 2-0, ωστόσο ο Foster απέκρουσε ξανά μια οβίδα του Sigurdsson.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Swansea να έχει την υπεροχή, τη Southampton όμως να καταφέρνει να πετύχει το στόχο της. O Long στο 58′ εκμεταλλεύτηκε ωραία μια ενέργεια του Steven Davis και ισοφάρισε για την ομάδα του σε 1-1, δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στο ματς. Η εξέλιξη αυτή αποσυντόνισε προσωρινά τους γηπεδούχους, που υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους Αγίους να ανέβουν.

Και πάνω που το σύνολο του Puel είχε την ψυχολογία με το μέρος του, ο Ισλανδός επιθετικός κατάφερε να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην Swansea, εκμεταλλευόμενος ασίστ του νεοαποκτηθέντος Luciano Narsingh για το 2-1. Αντίδραση δεν υπήρξε από την Southampton, παρά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της και το 2-1 ήταν και το τελικό σκορ στο Liberty.

Έτσι, όπως προαναφέρθηκε, η Swansea παρέμεινε στη 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχει πλέον 21 βαθμούς (δύο περισσότερους από την Palace), ενώ η Southampton έμεινε στους 27 και είναι 12η και ισόβαθμη με την Watford.

Συνθέσεις

Swansea: Fabianski, Fernandez, Mawson, Naughton, Olsson (76′ Rangel), Cork, Fer (72′ Ki), Carroll, Routledge (60′ Narsingh), Sigurdsson, Llorente

Southampton: Forster, Stephens, Yoshida, Soares, Bertrand, Romeu, Davis, Clasie (76′ McQueen), Tadic (56′ Boufal), Redmond (76′ Sims), Long

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *