Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Έκλεισε Lookman η Everton

Η Everton ολοκλήρωσε την απόκτηση του 19χρονου επιθετικού της Charlton, Ademola Lookman έναντι του ποσού – ρεκόρ των 7,5 εκ. λιρών.

Τα «ζαχαρωτά» κινήθηκαν αστραπιαία και εξασφάλισαν την υπογραφή του περιζήτητου εξτρέμ. Υπέγραψε συμβόλαιο διαρκείας 4-μιση χρόνων και ήδη επέλεξε τη φανέλα με το νο. 31. Η Charlton μπορεί να εισπράξει από αυτή την πώληση έως και 11 εκ λίρες μαζί με τα μπόνους, ποσό που αποτελεί το υψηλότερο που έχει δαπανηθεί ποτέ για παίκτη της League One. Με τις εμφανίσεις του όμως μέχρι στιγμής, ο Lookman αναμένεται να δικαιολογήσει μέχρι και την τελευταία λίρα.

Ο 19χρονος αγωνιζόταν στην ερασιτεχνική Waterloo FC, μόλις πριν από 2-μιση χρόνια. Οι ιθύνοντες της Charlton τον ξεχώρισαν σε έναν αγώνα κόντρα στην U16 του συλλόγου και έσπευσαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Μόλις 2 χρόνια μετά, έχει ήδη συμπληρώσει 49 επίσημες εμφανίσεις με την ομάδα, ενώ αποτέλεσε βασικό γρανάζι και στην περσινή της (αποτυχημένη βέβαια) σεζόν στην Championship, όπου πέτυχε μάλιστα 5 γκολ. Παράλληλα, είναι διεθνής με την ομάδα νέων της Αγγλίας.

Στο πρόσωπό του η Everton βλέπει ένα μελλοντικό περιουσιακό στοιχείο αλλά και μία άμεση λύση. Λέγεται πως ο σύλλογος του Liverpool τον έπεισε επειδή του υποσχέθηκε θέση στην ανδρική ομάδα και την ευκαιρία να αντικαταστήσει τον Yannick Bolasie.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Everton, είπε:

«Αισθάνομαι υπέροχα που είμαι παίκτης της Everton. Μόλις έμαθα για το ενδιαφέρον της Everton ήξερα ότι αυτό ήταν το σωστό μέρος για μένα. Η Everton έχει μεγάλη ιστορία και επίσης με προσέλκυσε ο προπονητής. Όταν κοιτάς τι έκανε στη Southampton, και τι κάνει με τους νεαρούς παίκτες όσων αφορά την ανάπτυξή τους, αυτό ήταν μεγάλο θέλγητρο.

Ήταν εξαιρετικό να παίζω στην Championship την περασμένη σεζόν και για τους τελευταίους 6 μήνες στη League One, αλλά αισθάνομαι ότι είμαι έτοιμος να κάνω το βήμα παραπάνω στην Premier League».

Ο προπονητής των «ζαχαρωτών», Ronald Koeman φάνηκε εξ ίσου ενθουσιασμένος με την έλευση του νεαρού εξτρέμ :

«Ο Ademola είναι ένα μεγάλο ταλέντο και, στα 19 του χρόνια, έχει πολύ μεγάλο μέλλον στο παιχνίδι. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που καταφέραμε να τον φέρουμε στο σύλλογο. Αυτό είναι ένα μέρος του οράματος που έχουμε για το σύλλογο και είναι σημαντικό να δίνουμε ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες ώστε η ομάδα να συνεχίσει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται. Πιστεύουμε στον παίκτη και στην ανάπτυξη του παίκτη η οποία, φυσικά, θα πάρει χρόνο, αλλά θα παίξει μεγάλο ρόλο στο μέλλον της ομάδας».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *