Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Το project ονόματι Μπρέντφορντ και το νέο γήπεδο

Μια στροφή πριν από το φινάλε της Serie A και οι δύο, με την πρώτη να ξεκινά από χθες, αγωνιστικές που απέμειναν είναι στην ουσία αδιάφορες. Ο τίτλος ξεκαθάρισε, οι θέσεις του Champions League κρίθηκαν, οι τρεις θέσεις του Europa League επίσης κι απέμεινε να γίνει γνωστό το ποια εκ των Λέτσε ή Τζένοα θα ακολουθήσει το δρόμο για τη Serie B τις ΣΠΑΛ και Μπρέσια. Η Λάτσιο… καθάρισε (υποδέχεται την Μπρέσια), εξασφάλισε το Champions League και μόνο κίνητρο είναι ο Τσίρο Ιμόμπιλε: και να βγει πρώτος σκόρερ, capocannoniere. Είναι στα 34 έναντι 31 του Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και να ξεπεράσει το προ τετραετίας ρεκόρ του Ιγουαΐν της Νάπολι, που είχε 36.

Πρωτόγνωρη η σεζόν στη SuperLig, με την Μπασάκσεχιρ να κατακτά (επιτέλους…) το πρώτο της πρωτάθλημα, και ούσα μόλις η έκτη διαφορετική στην Τουρκία με τίτλο (!) ενώ το Κύπελλο διεκδικούν απόψε, σε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς για το pame stixima, η Τράμπζονσπορ και η Αλάνιασπορ, σε έναν… περίεργο, σπάνιο τελικό βάσει ονομάτων, όχι όμως βάση της φετινής τους πορείας. Η Τράμπζονσπορ έχει 8 τρόπαια, ούσα στην 3η θέση της λίστας πίσω από Γαλατασαράι (18) και Μπεσίκτας (9).

Ματσάρα (και για το stoixhma) και στην Αγγλία: Μπρέντφορντ – Σουόνσι, 1-0 οι Ουαλοί στον πρώτο ημιτελικό, δεν μετρούν τα εκτός έδρας γκολ, ο νικητής πάει στον τελικό ανόδου, στην Premier League, στο «Γουέμπλεϊ». Μάλιστα η Μπρέντφορντ αποτελεί ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα projects στα αγγλικά πρωταθλήματα – αν όχι το πιο ενδιαφέρον. Πίσω από τον Δανό μάνατζερ Τόμας Φρανκ υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που τον στηρίζει και η καταπληκτική τεχνογνωσία των football analytics που έχει στήσει η διοίκηση της ομάδας, την ανεβάζει επίπεδο. Αν κάτι έλειπε, και το αποκτά από τη νέα σεζόν, είναι… το γήπεδο. Το ιστορικό «Γκρίφιν Παρκ», στο οποίο αγωνίζεται από το 1904! Και το εγκαταλείπει, από τη νέα σεζόν, για το στολίδι ονόματι «Μπρέντφορντ Κομιούνιτι Στέιντιουμ».

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *