Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Manchester City-Leicester City (preview)

Manchester City-Leicester City (preview)

Στο Etihad έρχονται αντιμέτωπες η φιλόδοξη φετινή πρωταθλήτρια με αυτήν του 2016 αφού η Manchester City του Πέπε Γκουαρδιόλα με την διαφορά των +13 βαθμών από τους διώκτες της στην κορυφή υποδέχεται την Leicester στην οποία επέστεψε ο… Άσωτος γιος Ριάντ Μαχρέζ.

Οι “πολίτες” βρίσκονται προ των πυλών να ισοφαρίσουν και στην συνέχεια να καταρρίψουν ακόμη ένα σημαντικό ρεκόρ στην τρελή φετινή τους πορεία στην Premier League αφού τρέχουν ήδη 25 διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια δίχως ήττα και εάν τα κάνουν 26 , απέναντι στην Λέστερ, θα ισοφαρίσουν το σχετικό ρεκόρ της Τσέλσι από τον Απρίλιο του 2014.

Αν κερδίσουν δε θα φτάσουν αισίως τις 13 Premier League νίκες μπροστά στο κοινό τους φέτος έχοντας μάλιστα σκοράρει από 3 γκολ και πάνω στα πέντε τελευταία.
Αν σκοράρουν και τώρα τουλάχιστον 3 τέρματα θα ισοφαρίσουν το σχετικό ρεκόρ τους συλλόγου από τον Δεκέμβριο του 2013.

Αιχμή του δόρατος σε όλα αυτά τα εντυπωσιακά ρεκόρ που καταρρίπτουν οι σίτιζενς είναι ο Σέρχιο Αγουέρο ο οποίος έχει πετύχει 10 γκολ στις έξι πιο πρόσφατες παρουσίες του στο Etihad σε όλες τις διοργανώσεις.
Ο Γκουαρδιόλα δεν θα ρισκάρει πιθανότατα με την συμμετοχή του όχι 100% ετοιμοπόλεμου Νταβίδ Σίλβα ενώ σίγουρα εκτός είναι ο κεντρικός αμυντικός Τζον Στόουν.

Οι “Αλεπούδες” θα αγωνιστούν για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι δίχως τον Ριάντ Μαχρέζ ο οποίος μόλις χθες Παρασκευή επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας μετά την άτυπη αυτή απεργία που έκανε από τα τέλη Ιανουαρίου διαμαρτυρόμενος που δεν έγινε η μεταγραφή του στο παρά 5΄ στην σημερινή τους αντίπαλο.
Σημαντική είναι επιπροσθέτως και η απουσία του Ιάπωνα επιθετικού Οκαζάκι που είναι τραυματίας και θα λείψει για ακόμη τρεις εβδομάδες κάτι που σημαίνει πως στο κλασικό “4-4-2” του Κλοντ Πιέλ παρέα στην επίθεση δίπλα στον φορμαρισμένο Τζέιμι Βάρντι ( 25/12) θα κάνει ο Νιγηριανός Ιχεανάτσο.
Άλλωστε οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα στην φάση του γκολ που πέτυχε η Λέστερ την περασμένη αγωνιστική στο 1-1 κόντρα στην Σουόνσι του Κάρλος Καρβαγιάλ.

Πάντως αξίζει να αναφερθεί πως η Λέστερ έχει χάσει την αποτελεσματικότητα που την διέκρινε από την αρχή του πρωταθλήματος στα παιχνίδια της μακριά από το King Power αφού είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία 4 έχει μαζέψει μόλις έναν βαθμό ενώ στα αμέσως εφτά προηγούμενα δεν είχε χάσει σε 7 διαδοχικά.
Γενικά δεν έχει κερδίσει κανένα από τα 13 πιο πρόσφατα εκτός έδρας απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη 6άδα της βαθμολογίας με απολογισμό: 0-4-9 ενώ πιο συγκεκριμένα απέναντι στην εκάστοτε πρωτοπόρο της βαθμολογίας αριθμεί 9 ήττες με τέρματα: 3-20.

Προϊστορία: Η Λέστερ είναι ο “κακός δαίμονας” της Μ.Σίτι – μετά την Τότεναμ- αφού οι “πολίτες” έχουν χάσει τα 4/6 πιο πρόσφατα μεταξύ τους ματς στο Etihad από τις “Αλεπούδες”.

Σύνταξη-επιμέλεια: Γιάννης Καρατζαφέρης

Bet πρόταση θα δείτε εδώ

πηγή: betweekend.gr

Manchester City-Leicester City (preview)

Manchester City-Leicester City (preview)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *