Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Juventus-Tottenham (preview)

Juventus-Tottenham (preview)

Στο Allianz Stadium του Τορίνο η περσινή φιναλίστ του θεσμού Juventus υποδέχεται την Λονδρέζα Tottenham η οποία σε τρεις παρουσίες της στην διοργάνωση αριθμεί δυο προκρίσεις στα νοκ άουτ αλλά ποτέ στην ιστορία της δεν έχει φτάσει ψηλότερα.

Η “Βέκια Σινιόρα” θα παραταχτεί απόψε μπροστά στο κοινό της για να προασπίσει μεταξύ άλλων και το εντυπωσιακό αήττητο ρεκόρ που τρέχει στα εντός έδρας παιχνίδια της στην διοργάνωση που είναι 22 , οι 14 νίκες, αφού η τελευταία φορά που έχασε μέσα στο Τορίνο σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ ήταν τον Απρίλιο του 2013 από την μετέπειτα κάτοχο εκείνης της σαιζόν Μπάγερν Μονάχου.

Η γενικότερη πορεία της στον θεσμό τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή αφού είναι χαρακτηριστικό πως αριθμεί μόλις δυο ήττες στα 19 πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτές είναι ο περσινός χαμένος τελικός από την Ρεάλ Μαδρίτης (4-1) και από την Μπαρτσελόνα (3-0) στην φάση των ομίλων φέτος στην πρεμιέρα της στην διοργάνωση. Από εκεί και πέρα μετράει 12 νίκες και 5 ισοπαλίες.
Αυτά βλέπει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και δηλώνει με υπερηφάνεια για την ομάδα του: “Γνωρίζουμε τις δυνατότητες της Τότεναμ και είναι γεγονός πως σε κάποια κομμάτια του αποψινού αγώνα θα υποφέρουμε αφού διαθέτουν ένα “καρέ” ποιοτικών και ταχύτατων παικτών από την μέση και μπροστά.

Ωστόσο θα το ξεπεράσουμε γιατί σε θέμα αυτοπεποίθησης είμαστε πολύ καλά.
Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε φέρει πολύ καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη. Εκτιμώ δε πως τα τελευταία χρόνια έχουμε τα καλύτερα πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης.”

Οι “μπιακνονέρι πάντως βρίσκονται σε καλό φεγγάρι γενικά αριθμώντας 10 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και το πιο σημαντικό είναι πως έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ στα 16 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους παντού.
Απουσίες υπάρχουν αφού με πιο σημαντική και ηχηρή αυτή του Ντιμπάλα αφού ο Αργεντινός βιρτουόζος επιθετικός παραμένει στα πιτς δίπλα στους: Μπαρτζάλι, Κουαδράδο, Λιχτστάινερ και τον Ματουιντί.

Το μοναδικό δίλημμα που έχει ο 50χρονος τεχνικός είναι για τον αντικαταστάτη του τελευταίου στην μεσαία γραμμή με τον Στουράρο να μοιάζει πιο πολύ στο προφίλ του Γάλλου αμυντικού μέσου αλλά τον Μαρκίζιο να μπορεί να προσφέρει περισσότερα και στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Από εκεί και πέρα στο “4-3-3” που έχει στο μυαλό του ο Μπουφόν θα είναι κάτω από τα δοκάρια με τους: Ντε Σίλιο, Άλεξ Σάντρο, Κιελίνι και τον Μπενάτια στα μετόπισθεν ενώ η τριάδα στην μεσαία γραμμή θα απαρτίζεται από τους: Κεντίρα, Πιάνιτς και τον Στουράρο ή τον Μαρκίζιο και την επιθετική τριπλέτα οι: Μάντζουκιτς- Ιγκουαϊν και ο Ντόουγκλας Κόστα.

Οι Λονδρέζοι ξέρουν πως απέναντι στην περσινή φιναλίστ του θεσμού θα έχουν εξ ορισμού δύσκολη αποστολή αλλά είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πρόκληση.

Μην ξεχνάμε πως βρίσκονται στα νοκ άουτ για 2η φορά στις τρεις πιο πρόσφατες παρουσίες τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης αλλά ποτέ τους δεν έχον φτάσει στα προημιτελικά.

Ωστόσο μόνο τυχαία δεν έχουν βρεθεί οι σπερς μέχρι εδώ αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως νωρίτερα στον όμιλο με 16 βαθμούς συγκομιδή τερμάτισαν πρώτοι και καλύτεροι αφήνοντας στην 2η θέση την κάτοχο του θεσμού πέρσι Ρεάλ Μαδρίτης και στέλνοντας στο Europa League την Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Μάλιστα η Τότεναμ μαζί με την Λίβερπουλ, την Μπαρτσελόνα και την Μπεσίκτας είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες μέχρι τώρα στην φετινή διοργάνωση.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα προέρχονται από μια σημαντική νίκη στο ντέρμπι του μίσους απέναντι στην Άρσεναλ με 1-0 με σκόρερ τον συνήθη “ύποπτο” Χάρι Κέιν.

Ο 24χρονος διεθνής φορ δεν αριθμεί μόνο ήδη 7 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια του απέναντι στους “κανονιέρηδες” αλλά με 23 γκολ σε 26 φετινές του συμμετοχές στην Premier League πραγματικά “ τα σπάει” έχοντας καταρρίψει δεκάδες ατομικά ρεκόρ με αποτέλεσμα δικαίως να θεωρείται και να είναι στην παρούσα φάση ο πιο hot φορ κρούσης ίσως και σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

“Πριν από την κλήρωση όλοι έλεγαν πως η Ρεάλ θα είναι πρώτη και η Ντόρτμουντ δεύτερη. Τελικά κερδίσαμε το γκρουπ και είμαστε εδώ οπότε ναι η Γιούβεντους είναι το φαβορί αλλά και εμείς είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το παιχνίδι μας , να σκοράρουμε γκολ – κάτι το οποίο είναι δύσκολο να το κάνεις εδώ- και να επαναλάβουμε κάποιες πολύ καλές βραδιές που είχαμε ήδη στον θεσμό φέτος.” ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Ποκετίνο ο οποίος πλην του Βέλγου στόπερ Αλντεβάιρελντ δεν έχει άλλες απουσίες της τελευταίας στιγμής.

Λογικά ο Αργεντινός τεχνικός θα πάει απόψε με τέσσερις στην άμυνα χρησιμοποιώντας τους: Οριέ, Ντέιβις, Σάντσες και τον Βερτόχεν στα μετόπισθεν μπροστά από τον Λιορίς.

Η τριπλέτα στην μεσαία γραμμή θα απαρτίζεται από τους: Ντεμπελέ, Ντίερ και τον Γουανιάμα ενώ πίσω από τον Χάρι Κέιν θα κινείται ο Ντέλε Άλι και ο Έρικσεν.

Προϊστορία: Οι δυο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στα Κύπελλα Ευρώπης. Εντούτοις θα πρέπει να σταθούμε στην σούπερ παράδοση που έχουν “χτίσει” οι Λονδρέζοι μετρώντας σε “διπλά” ματς απέναντι σε Ιταλικές ομάδες τέσσερις (!) προκρίσεις και μόλις έναν αποκλεισμό.
Αντίστοιχα η Βέκια Σινιόρα αριθμεί απέναντι σε Εγγλέζικες ομάδες 18 νίκες, 11 ισοπαλίες και 15 ήττες εκ των οποίων στο Τορίνο μετράει σε 21 ματς , 13 νίκες και μόλις 3 ήττες.

Σύνταξη-επιμέλεια: Γιάννης Καρατζαφέρης

Bet πρόταση θα δείτε εδώ

πηγή: betweekend.gr

Juventus-Tottenham (preview)

Juventus-Tottenham (preview)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *