Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

23/10/1963- Γιορτή της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με εκλεκτούς καλεσμένους

Σαν σήμερα το 1963 η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, συμπλήρωνε 100 χρόνια ζωής και για αυτή την περίσταση διοργάνωσε φιλικό αγώνα μεταξύ της Αγγλίας και μιας Μεικτής Κόσμου, που απαρτιζόταν από σπουδαίους παίκτες της εποχής όπως οι Eusebio, Di Stefano, Puskas, Yashin.

Όπως αναμενόταν ο αγώνας τράβηξε το ενδιαφέρον των Άγγλων, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά το Wembley, περισσότεροι από 100.000 θεατές βρέθηκαν εκείνο το απόγευμα στο “ναό” του ποδοσφαίρου και είδαν την εθνική τους, να επικρατεί με 2-1. Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Terry Paine και Jimmy Greaves για τους γηπεδούχους, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει ο σπουδαίος Σκωτσέζος Denis Law.

Για να φανταστείτε πόσο σπουδαία ονόματα διέθετε η Μεικτή Κόσμου, ο σπουδαίος Ferenc Puskas έμεινε στον πάγκο, ενώ μερικά από τα άλλα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι εκείνα των Kopa, Masopust, Schnellinger. Από το στρατόπεδο της Αγγλίας ξεχώριζαν οι Gordon Banks, Bobby Moore, Bobby Charlton, Jimmy Greaves, και ο αρχηγός Jimmy Armfield.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *