Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ένας κύκλος που δεν έκλεισε για τον Lukaku!

Ο Νίκος Γεωργόπουλος σχολιάζει την εικόνα του Romelu Lukaku τη φετινή σεζόν και ασχολείται με τα σενάρια που τον θέλουν να αποχωρεί από την Everton.

Ο Romelu Lukaku δεν αποτελεί μονάχα τον πρώτο σκόρερ της Αγγλικής Premier League αυτή τη στιγμή. Αποτελεί ένα πραγματικό «κόσμημα» για όλο το πρωτάθλημα. Ο Βέλγος επιθετικός συγκαταλέγεται επάξια στους κορυφαίους επιθετικούς του πλανήτη στον παρόντα χρόνο και σίγουρα όχι άδικα.

Φέτος, ο σέντερ φορ της Everton διανύει μάλλον την καλύτερη χρονιά της μέχρι τώρα καριέρας του. Με 21 γκολ έως τώρα, η Everton μετά από χρόνια και τον Duncan Ferguson βρήκε ένα παίκτη που κατάφερε να σκοράρει 20+ γκολ στο πρωτάθλημα για εκείνη σε μία σεζόν. Χωρίς αμφιβολία, το να έχεις έναν τέτοιο επιθετικό αναμφίβολα σε καθιστά καλή ομάδα. Η Everton έχει έναν «μπόμπερ πολυτελείας» και έναν world class ποδοσφαιριστή που στερούνται πολλές άλλες ομάδες. Για σκεφτείτε τι ομάδα θα ήταν για παράδειγμα η Liverpool με εκείνον στην κορυφή της επίθεσης ή ακόμη ακόμη και η Arsenal.

Βέβαια, η σχέση Everton–Lukaku είναι μία σχέση μπερδεμένη. Σίγουρα, οι Toffees ήσαν εκείνοι που επένδυσαν πάρα πολλά στο πρόσωπο του Βέλγου. Όταν είδαν τη σεζόν 2013/2014 πως με εκείνον να πρωτοστατεί στην επιθετική γραμμή παραλίγο να βγουν στο Champions League, πήραν απόφαση να επενδύσουν πάνω του το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί έως τότε για παίκτη από τους Merseysiders εκμεταλλευόμενοι τη θέση που δεν βρήκε για τον παίκτη ο Jose Mourinho στο ρόστερ της Chelsea. Kαι έτσι επιβεβαιώθηκε το ρητό πως «Ό,τι πληρώνεις παίρνεις».

Ο Lukaku δεν απογοήτευσε ποτέ ούτε λύγισε από το βάρος των προσδοκιών. Αντιθέτως είναι πάντα εκεί. Ο Ronald Koeman όταν ήρθε το περασμένο καλοκαίρι είχε δηλὠσει πως πρώτη του αποστολή ήταν να τον πείσει ώστε ο θηριώδης επιθετικός να δώσει χρόνο στο πρότζεκτ που επιλέχθηκε ο Ολλανδός προπονητής να υλοποιήσει στο Goodison Park. Ένα σχέδιο πολύ ελκυστικό. Με νέο μεγαλομέτοχο, χρήματα για μετεγγραφές και έναν προπονητή όνομα η Everton σίγουρα αποτελεί θέλγητρο για πολλούς ποδοσφαιριστές και έχει βάσιμες ελπίδες ώστε να γίνει άμεσα αρκετά ανταγωνιστική. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο θέλει ο Lukaku να αποτελεί τη «σημαία» της.

Εδώ έρχεται και ο αντίλογος. Είναι λογικό να παρουσιάζεσαι απρόθυμος να ανανεώσεις τη συνεργασία σου με μία ομάδα στην οποία είσαι «βασιλιάς» και η οποία τρέχει ένα μακροχρόνιο σχέδιο για να διεκδικεί διακρίσεις όντας παράλληλα στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου; Η πρώτη απάντηση που έρχεται στο νου μάλλον είναι το όχι. Αν αναλογιστεί όμως κάποιος πως ο Lukaku με 1 χρόνο θητεία στη West Bromich Albion και ήδη 3 χρόνια στο Goodison Park έχει ήδη κάνει το «αγροτικό» του σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα, τότε είναι απόλυτα λογικό να ήρθε η ώρα που θέλει να πρωταγωνιστήσει στο ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Σε μία ομάδα που θα κάνει χρόνος έρθει, χρόνος φύγει πρωταθλητισμό. Σε αυτή τη σκέψη είναι απαραίτητο να συνυπολογισθεί πως έχει μπροστά του τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια (τώρα είναι 23 ετών) ενώ οι εμφανίσεις, τα σωματικά προσόντα και το ταλέντο του ασφαλώς του δημιουργούν την πεποίθηση πως μπορεί να είναι ανταγωνιστικός σε μία τοπ ομάδα.

Κάπως έτσι μπορεί να μπει στην εξίσωση αυτή και ο παράγοντας της Chelsea. Tην περίοδο που άρχισε να ξεδιπλώνεται το ταλέντο του σπουδαίου αυτού ποδοσφαιριστή στις Βρυξέλλες και την Anderlecht, η Chelsea πρόλαβε και τον απέκτησε. Δυστυχώς όμως για εκείνον, πήγε στην Chelsea σε μία περίοδο που δεν χαρακτηριζόταν απόλυτη σταθερότητα αλλά αντίθετα μάλλον βρισκόταν σε μεταβατικό στάδιο. Πλην των άλλων, όσο καλός και να είναι κάποιος, δύσκολα θα προτιμηθεί μεταξύ του θρύλου Drogba αλλά και του ακριβότερου τότε παίκτη για τα αγγλικά πάντα δεδομένα, Fernando Torres. Ο Villas Boas έδωσε κάποιες ευκαιρίες στον διεθνή Βέλγο στο σύντομο πέρασμα του από το Cobham ωστόσο το μέλλον μακροχρόνια δεν ήταν διαγεγραμμένο στο Λονδίνο. Εν τέλει, ο Mourinho, το καλοκαίρι του 2014 προτίμησε τον Diego Costa από το να στηρίξει τον Lukaku.

Ο παίκτης έφυγε ασφαλώς πικραμένος διότι η ονειρική του μετεγγραφή από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο μετατράπηκε σε φιάσκο. Ίσως όμως, το επεισόδιο αυτό να μην ήταν το τελευταίο ανάμεσα στις δύο μεριές.. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Με το μέλλον του Diego Costa να είναι στον αέρα όπως προκύπτει από ρεπορτάζ και παραφιλολογία, το όνομα του Lukaku είναι πάλι στο προσκήνιο για τους «Μπλε» όπως συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι. Η διαίσθηση πολλών είναι πως ο Lukaku του χρόνου θα είναι υπό τις οδηγίες του Conte αφού η Everton βάλει στα ταμεία της ένα τεράστιο ποσό. Δικαίως βεβαίως αφού μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να βελτιώσει σχεδόν οποιαδήποτε ομάδα στον πλανήτη με την ποιότητά του. Για έναν ποδοσφαιριστή που αξίζει να ζήσει το όνειρο που οι συγκυρίες του στέρησαν πριν μερικά χρόνια. Εφόσον συμβεί η μετεγγραφή στην πραγματικότητα, ασφαλώς θα μιλάμε για τη διόρθωση ενός ποδοσφαιρικού σφάλματος από τους Λονδρέζους αλλά ίσως και για απονομή «δικαιοσύνης». Καθώς το ποδόσφαιρο, όπως και η ζωἠ, συχνά κάνει κύκλους και ο κύκλος του Λονδίνου και της Chelsea μάλλον δεν έχει κλείσει ακόμη για τον Βέλγο!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *