Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Για να δούμε λοιπόν πως τα πήγαν

Champions League
Το τέλος της δεύτερης φάσης των ομίλων του Champions League είναι γεγονός. Με τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες να πλησιάζει, κάνουμε μια ανασκόπηση των αποτελεσμάτων και της εικόνας των Αγγλικών συλλόγων στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ποιες ενθουσίασαν και ποιες απογοήτευσαν προπονητές και οπαδούς; Ποιες φαντάζουν από τώρα φαβορί και ποιες έκπληξη του ομίλου;

 

GROUP A:
Ήδη από την κλήρωση για την φάση των ομιλών, η Manchester United φάνταζε ένα από τα φαβορί μαζί με την Πορτογαλική Benfica. Οι ¨Κόκκινοι Διάβολοι» ξεκινώντας φανταστικά στο πρωτάθλημα Αγγλίας, έδιναν στους οπαδούς τους την ελπίδα πως το group stage, αν φυσικά το πάρουν σοβαρά, θα είναι ένα εύκολο βήμα για τους 16 του Champions League. Με το δεξί φαίνεται να έχει μπει η ομάδα του Mourinho, που νίκησε εύκολα στο πρώτο ματς την Basel (3-0) και συνέτριψε αργότερα την CSKA (1-4). Καλές εντυπώσεις έχει προκαλέσει το νέο απόκτημα της ομάδας Romelu Lukaku, που παρότι αγωνίζεται για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή διοργάνωση, φαίνεται πως…το χει έχοντας πετύχει ήδη 3 γκολ στον θεσμό για χάρη του συλλόγου του. Αυτή τη στιγμή η Manchester United βρίσκεται για τα καλά στην πρώτη θέση του ομίλου, αφήνοντας πίσω της την Basel που έκανε την έκπληξη νικώντας με 5-0 την Benfica. Στις 18/10 οι «Devils» θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Benfica και η νίκη θα την χρίσει ξεκάθαρο φαβορί για την πρώτη θέση.

GROUP C:
Η πρωταθλήτρια Αγγλίας, επιστρέφει στα αστέρια και μάλιστα σε ένα γκρουπ με διαφόρων δυναμικοτήτων αντιπάλους. Μαζί με την Atletico Madrid, η Chelsea αποτελεί φαβορί για πρόκριση στους 16, αν φυσικά δεν κάνει κάποια έκπληξη η Roma που τα τελευταία χρόνια δεν κάνει πορεία ανάλογη του ονόματός της. Η Chelsea, με εκκωφαντική νίκη και…λιγάκι αναμενόμενη απέναντι στην Qarabag παίρνει τους 3 βαθμούς εύκολα και άνευ εκπλήξεως βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου. Το μεγάλο τεστ όμως για την ομάδα του Conte, δόθηκε στο παιχνίδι με την Atletico, όπου παρακολουθήσαμε μια πρώτη γεύση από τα 2 φαβορί του ομίλου. Με την επιστροφή του Hazard να αποτελεί άκρως θετικό πρόσημο για τον Ιταλό, μπορεί στο 90+’ και μπορεί με την ψυχή στο στόμα, όμως η Αγγλική ομάδα υπέταξε την Atletico και έδειξε ποιος κάνει κουμάντο στο τρίτο γκρουπ. Η Chelsea βρίσκεται και αυτή στην 1η θέση του ομίλου της μετρώντας 2 νίκες και έχοντας στη δεύτερη θέση την Roma με 4 βαθμούς. Το επόμενο ματς θα διεξαχθεί στις 18/10 εντός έδρας με αντίπαλο την Roma που θα κρίνει την πρωτιά του ομίλου.

GROUP E:
Κεφάλαιο Liverpool. Με οδηγό τον Klopp, οι «Reds» έστω και μέσα από τα προκριματικά του Champions League βρέθηκαν επάξια στους ομίλους της διοργάνωσης. Οι υψηλές απαιτήσεις από τους οπαδούς είχαν ξεκινήσει από νωρίς για την ομάδα. Μετά από τις 2 νίκες στα προκριματικά και μάλιστα με έναν τόσο σχετικά δύσκολο αντίπαλο, οπαδοί και Klopp θα περίμεναν πως με τέτοια κλήρωση η ομάδα θα είχε στάνταρ την 1η θέση, όμως όπως λέει και ένας φίλος: Liverpool είσαι. Η κλήρωση με την Sevilla έμοιαζε ιδανική, οι «Κόκκινοι» ήταν διατεθειμένοι να πάρουν το αίμα τους πίσω για τον χαμένο τελικό του Europa πριν 2 χρόνια, όμως όπως σχεδόν μας έχει συνηθίσει η ομάδα, κάπου στράβωσε. Δεν γνωρίζουν αν φταίει καθαρά η άμυνα ή η έλλειψη καθαρού 9αριού, όμως η Liverpool δεν καταφέρνει να σκοτώσει τα ματς. Απόδειξη αποτελεί, μετά την ισοπαλία με την Sevilla, η ισοπαλία και με την Ρωσική Spartak Moskva με αποτέλεσμα η ομάδα του Klopp να κινδυνεύει να μην περάσει στην επόμενη φάση του CL. Στις 17/10 συναντά εκτός έδρας την Maribor και η νίκη για την ομάδα του Liverpool είναι μονόδρομος αν θέλει να συνεχίσει να έχει ελπίδες για τους 16.

GROUP F:
Όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο Pep, οι οπαδοί της Manchester City είδαν στο πρόσωπό του έναν νικητή. Μπορεί να έκανε μια εξαιρετική περσινή χρονιά στην Ευρώπη, όμως οι φίλαθλοι περιμένουν πολλά περισσότερα από την ομάδα φέτος και φαίνεται πως τα έχουν. Με δύο νίκες ήδη και μάλιστα χωρίς να έχουν δεχτεί γκολ, οι «Πολίτες» κοιτούν από ψηλά την δεύτερη θέση και επιβεβαιώνουν το αυτονόητο ήδη από την κλήρωση: αποτελούν φαβορί πρωτιάς στον πρώτο όμιλο. Τίποτα δεν έχει καταφέρει να σταθεί εμπόδιο στην ομάδα του Pep που περνάει αέρας από όποια συναντήσει μπροστά της τόσο σε πρωτάθλημα τόσο όμως και σε Ευρώπη. Τα δόντια της θα χρειαστεί να δείξει γι ακόμη μια φορά στις 17/10, για τον αγώνα εντός έδρας με την 2η Napoli που αποτελεί απειλή για την πρώτη θέση.

GROUP H:
Ποιος είδε την κλήρωση για τους ομίλους της Tottenham και δεν φοβήθηκε. Στο τελευταίο γκουπ φιγουράρουν ονόματα παγκόσμιας κλάσης όπως η Dortmund και η Real Madrid και ο οποιοσδήποτε βρισκόταν στον δρόμο τους, σίγουρα θα θεωρούσε την ομάδα του αουτσάιντερ. Η Tottenham όμως όχι. Παρά τη νέα έδρα και παρότι δεν είχαν ξεκινήσει δυναμικά στο πρωτάθλημα, τα «Σπιρούνια» βρέθηκαν από νωρίς στα δύσκολα. Με πρώτο αντίπαλο την Dortmund και αναλογιζόμενοι την περσινή πορεία της ομάδας στο CL, θα περιμέναμε πως οι φίλοι του Harry Kane θα έδειχναν χαμένοι και χωρίς ελπίδα, κάτι που φυσικά δεν συνέβη. Κόντρα σε όλους και όλα, η Tottenham κατάφερε να πάρει τη νίκη και μάλιστα στη νέα της έδρα βάζοντας από την αρχή 3 πολύ σημαντικούς βαθμούς στο σακούλι. Μάλιστα το πράγμα συνεχίστηκε την επόμενη αγωνιστική με το hat trick του Kane και την εξολόθρευση του APOEL με 0-3 για να βάλει την Tottenham σε θέση οδηγού μαζί με την Real Madrid. Και αν η Dortmund φαινόταν δύσκολη, τα άβατα τώρα ξεκινούν για τους Λονδρέζους. Στις 17/10 έχουν να αντιμετωπίσουν το φαβορί των φαβορί Real Madrid εκτός έδρας και να αποδείξουν πόσο ζεστά το έχουν πάρει φέτος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *