Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Η πρωτιά της παγκοσμίως άγνωστης Οϊνλεχ Τάλμποτ, αν και ήταν στην 3η θέση!

Πρόκειται για σύλλογο στη Σκωτία που ιδρύθηκε το μακρινό 1909 και πήρε το όνομά της από τον αριστοκράτη της περιοχής, βαρώνο Ρίτσαρντ Τάλμποτ. Η… παγκοσμίως άγνωστη, ακόμη και στο στοίχημα κουπόνι, Οϊνλεχ Τάλμποτ πρόκειται για τρομερά πετυχημένη ομάδα σε επίπεδο junior. Η δε ομάδα των Ανδρών έφτασε πέρυσι ως τους «16» του Κυπέλλου Σκωτίας, αποκλείοντας τις Μπανκς Ο’Ντι, Γουίγκταουν, Γουίκ Ακάντεμι, Κόουβ Ρέιντζερς, Φρέιζερμπουργκ και Εϊρ, για να μείνει εκτός από τη Χαρτς.

Εδρεύοντας στο Οϊνλεχ των μόλις 3.500 κατοίκων, ένα χωριό κοντά στο Κιλμάρνοκ, μετέχει στον δυτικό όμιλο της Scottish Junior Football Association, με το «junior» εδώ να αναφέρει στο επίπεδο και όχι στην ηλικία. Πρόκειται φυσικά για ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και οι πρώτες των ομίλων, όπως και η νικήτρια του αντίστοιχου Junior Cup, κερδίζουν στην επόμενη σεζόν συμμετοχή στα προκριματικά του Κυπέλλου και… όπου βγει.

Η 2019–20 West Region Premiership διεκόπη, φυσικά, προ καιρού, όπως κάθε αθλητική δραστηριότητα στη Σκωτία: πρώτη ήυαν η Κίλγουινινγκ Ρέιντζερς με 53 βαθμούς σε 25 ματς, δεύτερη η Πόλοκ με 42 β. σε 22 αγώνες, τρίτη η Οϊνλεχ Τάλμποτ με 41 β. σε μόλις 16 αγώνες και τέταρτη η Ιρβάιν Μέντοου με 38 β. σε 22 ματς. Η διοργανώτρια όμως αποφάσισε, μιας και η διακοπή στη Σκωτία είναι οριστική, ότι η πρώτη θέση ανήκει… στην Οϊνλεχ Τάλμποτ. Με τι επιχείρημα; Τον καλύτερο μέσο όρο βαθμών ανά αγώνα (σ.σ. points per game system)! Η Οϊνλεχ Τάλμποτ μετρούσε 2,52 βαθμούς ανά αγώνα και η Κίλγουινινγκ Ρέιντζερς, αντίστοιχα, 2,12!

Η απορία βέβαια, παραμένει: πώς γίνεται να δίνεται ο τίτλος της πρωταθλήτριας σε μία ομάδα, με το επιχείρημα ότι… μάλλον θα νικούσε στα εναπομείναντα ματς; Γίνεται. Εγινε, και με μια απόφαση που δεν αποκλείεται να αποτελέσει και… δεδικασμένο σε μεγάλες (για το στοίχημα ποδόσφαιρο) λίγκες.

Είπαμε. Σημεία των καιρών. Και δεν είναι τα μόνα…

Στοιχηματικά, δύο οι σημερινές επιλογές: μία από το Τουρκμενιστάν με απόδοση 2.15 στον αγώνα Σάγκανταμ – Μαρβ και μία από τη Λευκορωσία με απόδοση 1.99 στο ματς Ισλατς – Βίτσεμπσκ.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *