Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Η Συνεργασία Pellegrini – Husillos στη West Ham!

Η Συνεργασία Pellegrini - Husillos στη West Ham!

O Αργεντινός αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου στη West Ham, συνεργαζόμενος με τον Manuel Pelllegrini.

Η ιστορία όμως της συνεργασίας τους ξεκινά από παλιά αλλά και σε κοινό έδαφος.

Ας πάρουμε λοιπόν την ιστορία αυτή από την αρχή…

Ήταν ένα αποτέλεσμα αγώνα που δεν είχε σημασία, αφού η Malaga είχε φτάσει στο ναδίρ της ως ομάδα, ένα τυπικά ηλιόλουστο απόγευμα στην Costa del Sol της Ισπανίας.

Φιλοξενούσαν την Real Sociedad- η οποία βρισκόταν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά παρόλο που παρέμεναν άλλες 5 αγωνιστικές ακόμα για να λήξει το πρωτάθλημα οι Ανδαλουσιανοί είχαν ήδη υποβιβαστεί!

Και να σκεφτεί κανείς ότι μόλις 5 χρόνια περίπου πιο πριν είχαν φτάσει στα προημιτελικά του Champions League!

Πριν τον αγώνα αυτό ,είχε προηγηθεί η ήττα τους με 1-0 από τη Levante ,στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, αποτέλεσμα που είχε σφραγίσει τη μοίρα τους!

Στο στάδιο La Rosaleda, η κερκίδα Fonda Sur, όπου συνήθως κάθονται οι πιο θορυβώδεις οπαδοί της Malaga, ήταν άδεια στα πρώτα 5 λεπτά του αγώνα, ως διαμαρτυρία προς τη Διοίκηση της ομάδας.

Καθώς οι οπαδοί άρχισαν να μπαίνουν στο γήπεδο, και να κάθονται στις θέσεις τους , άρχισαν να φωνάζουν «Al Thani vete ya» απαιτώντας από τον Πρόεδρο της ομάδας και μέλος της βασιλικής οικογένειας του Qatar να φύγει από την ομάδα.

Στη συνέχεια το γύρισαν στο «Jose vete ya» αναφερόμενοι στον Jose Gonzalez, προπονητή της ομάδας.

Οι παίκτες βέβαια δεν αποκλείστηκαν από την κριτική με τους οπαδούς να τραγουδάνε «Jugadores mercinarios» δηλαδή παίκτες μισθοφόροι και τέλος άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά «Husillos vete ya» αναφερόμενοι στον διευθυντή της ομάδας!

Η Malaga τελικά κέρδισε τον αγώνα με 2-0 μέσα σε μία όμως δηλητηριώδη ατμόσφαιρα.

Ήταν μόλις η 5η τους νίκη στο πρωτάθλημα ενώ στους υπόλοιπους 4 αγώνες δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε βαθμό!

Κοινά αποδεκτό απ’ όλους ήταν ότι ο υποβιβασμός θα έπρεπε να ξεκινήσει ένα ξεκαθάρισμα στην ομάδα ξεκινώντας από πάνω, δηλαδή με τον Πρόεδρο, Sheikh Abdullah Al Thani!

Ο Husillos είχε επιστρέψει στην ομάδα 6 μήνες νωρίτερα για να αντικαταστήσει τον προκάτοχο του, Franscesc Arnau.

Αξιοσημείωτα αυτή ήταν η 6η φορά που ο Αργεντινός είχε έρθει στην ομάδα!

Είχαν προηγηθεί 3 φορές ως παίκτης, ενώ στη συνέχεια προπόνησε την 2η ομάδα τους και 3 φορές ως γκουρού στις μετεγγραφές!

Την πρώτη του φορά σε αυτόν τον ρόλο, τον υπεύθυνο για τις μετεγγραφές είχε συνεργαστεί με τον Manuel Pellegrini, ο οποίος βρισκόταν στην τελευταία του χρονιά στη Malaga- όταν και η ομάδα είχε φτάσει στους 16 του Champions League!

Η Malaga που δεν είχε ποτέ συμμετάσχει ξανά στο θεσμό του Champions League, είχε αποκλειστεί άδικα για πολλούς από τη συνέχεια λόγω άδικων διαιτητικών αποφάσεων.

Στην Ισπανία, ο Husillos είχε χτίσει μια πολύ δυνατή και καλή εικόνα συνεργασίας με τις ακαδημίες των ομάδων καθώς βοηθούσε σημαντικά στην προώθηση πολλών ταλέντων στις πρώτες ομάδες.

Ειδικά στη Malaga έτρεφαν μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του, αφού μπορούσε να αποφέρει πολύ μεγάλα κέρδη από την πώληση παικτών όπως είχε γίνει με τους Santi Gazorla και Nacho Monreal στην Arsenal.

Με την αποχώρηση του Pellegrini για την Manchester City, έφυγε και ο Husillos ,αφού στην Ισπανία αυτές οι δύο θέσεις συνδέονται στενά με αποτέλεσμα όταν φεύγει ο ένας να φεύγει και ο άλλος.

Έξι μήνες όμως αργότερα τον ζήτησαν πίσω στην Rosaleda.

Η αιτία ήταν ότι ο Al Thani ήθελε να προχωρήσει σε μεγάλες περικοπές, μετά από μεγάλα ανοίγματα και επενδύσεις στην αρχή, και ήθελε κοντά του τον Husillos για να σταματήσει την «αιμορραγία» της ομάδας του.

Πράγματι ο Husillos έκανε καλές συμφωνίες για την απόκτηση των Μαροκινού επιθετικού Nordin Amrabat, αμυντικού Arthur Boka από την Ακτή Ελεφαντοστού, Roberto Rosales από τη Βενεζουέλα, μέσου Ricardo Horta από την Πορτογαλία και του Μεξικανού τερματοφύλακα Guillermo Ochoa!

Τα χρήματα όμως που αποκτήθηκαν από την πώληση των Isco, Joaquin, Jeremy Toulalan και Sergi Darder δεν επενδύθηκαν ποτέ στην πρώτη ομάδα.

Η Malaga λοιπόν ενάντια στις πιθανότητες κατάφερε να τερματίσει τελικά ανάμεσα στις ομάδες του πρώτου μισού του βαθμολογικού πίνακα.

Η εποχή της λιτότητας του Al Thani δεν δημιούργησε προοπτικές επιτυχίας στην Ευρώπη, αλλά ένα εξαιρετικά καλό σύστημα στις Ακαδημίες αλλά και έξυπνες μετεγγραφές εξασφάλιζαν ότι η Malaga παρέμενε στις καλές ομάδες της Ισπανίας.

Την προηγούμενη σαιζόν είχαν τερματίσει 15 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά πέρυσι πήγαν όλα στραβά.

Εξάλλου από τον Δεκέμβρη του 2015 ο Husillos είχε αντικατασταθεί από τον Arnau, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί από τον Al Thani ως ο αποδιοπομπαίος τράγος για την καταστροφική μεταγραφική περίοδο του 2017.

Ο τοπ επιθετικός Sandro Ramirez, ο δυναμίτης στο κέντρο Ignacio Camacho και ο διεθνής με την Ισπανία Pablo Fornals- του οποίου η ανάπτυξη ως παίκτη θεωρείται έργο του Husillos, αποχώρησαν όλοι!

Όταν λοιπόν σε μία κίνηση απελπισίας φώναξαν πίσω τον Husillos, τον Οκτώβριο, αυτός δήλωνε,: «Έρχομαι στη Malaga με όλο τον ενθουσιασμό του κόσμου και είμαι πολύ ευτυχισμένος.»

Η δουλειά του δεν μπορούσε να ξεκινήσει παρά τον Γενάρη, όταν ήδη η ομάδα είχε συγκεντρώσει 11 βαθμούς μόνο σε 19 αγώνες.

Παρ’ όλα αυτά 8 παίκτες ήρθαν για να βοηθήσουν και μόνο για έναν από αυτούς αναγκάστηκαν να πληρώσουν- τον Ignasi Miquel της Arsenal.

Το πλοίο της Malaga έχει βυθιστεί πια , μετά από ολέθρια λάθη της Διοίκησης που όχι μόνο έσφιξε τις ζώνες στα οικονομικά αλλά απέτυχε και να δώσει κατεύθυνση και στρατηγικό πλάνο για ατ επόμενα χρόνια.

Η πρόκληση της West Ham μπορεί να αποδειχθεί αρκετά σκληρή για το συγκεκριμένο δίδυμο, αλλά η ιστορία μας δείχνει ότι πρόκειται για ένα δίδυμο που απολαμβάνει τη σκληρή δουλειά και δρέπει καρπούς επιτυχίας στο τέλος!

ΕπιμέλειαΑλέξανδρος Αγγελάκης

Η Συνεργασία Pellegrini - Husillos στη West Ham!

Η Συνεργασία Pellegrini – Husillos στη West Ham!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *