Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Με το ένα πόδι ήδη στους 16

Ένα χαμένο πέναλτι, ένας άτυχος τερματοφύλακας και άλλο ένα πέναλτι έφεραν την United πιο κοντά στους 16. Σήμερα στο Old Trafford, οι ‘Κόκκινοι Διάβολοι’ έφτασαν πιο κοντά στην επόμενη φάση.

 

Match Report:
Μπορεί να ξενέρωσαν στην αρχή οι οπαδοί της Manchester United όμως τα δύο γκολ τους έκαναν να βγουν από το γήπεδο με χαμόγελο. Από νωρίς ήρθε η πρώτη φάση για τους γηπεδούχους με τον Anthony Martial να κάνει πάρτι στα αριστερά της Benfica. Ο Γάλλος με μερικές ντρίμπλες πέρασε 3 αμυντικούς των φιλοξενούμενων και μπαίνοντας στη μικρή περιοχή κερδίζει το πέναλτι μόλις στο 15′. Ο Γάλλος εκτελεί όμως ο νεαρός τερματοφύλακας της Πορτογαλικής ομάδας αποκρούει. Η United δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, αντίθετα άφησε χώρους στους ‘Αετούς’ που προσπαθούσαν σε κάθε ευκαιρία να φύγουν με ένα καλό αποτέλεσμα. Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, ο Matic δοκιμάζει ένα μαρκινό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα χτυπάει το δοκάρι και τελικά καταλήγει στα δίχτυα από την πλάτη του Svilar. Το ημίχρονο ολοκληρώνεται με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.

 

Το δεύτερο μέρος ξεκινά με παρόμοια εικόνα. Η United αφήνει χώρους στην Benfica η οποία στο 65′ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Από λάθος πάσα του Bailly στην άμυνα, η προσπάθεια της Πορτογαλικής ομάδας καταλήγει στο δοκάρι. Το δεύτερο γκολ των ‘Κόκκινων Διαβόλων’ ήρθε από στημένη φάση. Γι’ άλλη μια φορά από τα αριστερά, αυτή τη φορά ο Marcus Rashford περνά σαν σταματημένους τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων και κερδίζει το πέναλτι από τον Σάμαρη. Ενώ αρχικά την εκτέλεση πήγε να αναλάβει ο Lukaku, ο Mourinho ζήτησε μέσω του Herrera ο Βέλγος να σταματήσει και τη θέση του να πάρει ο Daley Blind. Ο Ολλανδός δεν έκανε λάθος από τα 11 βήματα και έκανε το τελικό 2-0 στο 78′. Η Benfica δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά πριν τη λήξη του ματς και έτσι το σκορ παρέμεινε στο 2-0.

 

Η Manchester United παραμένει μόνη στην κορυφή του Group A και βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση για τους 16 του Champions League.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *