Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ο Carroll «σκότωσε» τη Middlesbrough

Τι κι αν ο Aitor Karanka είχε τονίσει στους παίκτες του να προσέξουν τον Andy Carroll; Ο Άγγλος φορ, με δύο δικά του τέρματα, οδήγησε την West Ham σε σπουδαίο «διπλό» απέναντι στην Middlesbrough, με 3-1.

O Jonathan Calleri έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Christian Stuani για τους γηπεδούχους. Πέμπτο συνεχόμενο ματς δίχως νίκη για την Boro, που παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία, ανέβηκε 10η η ομάδα του Karanka.

Το ματς

Η Middlesbrough παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3 και τους Adama Traore και Christian Stuani πίσω από τον προωθημένο Alvaro Negredo, ενώ από την άλλη ο Slaven Bilic, που δεν είχε φυσικά στη διάθεσή του τον Dimitri Payet, επέλεξε το 4-2-3-1 και είδε τους Sam Byram, Sofiane Feghouli, Winston Reid και Andy Carroll να αναρρώνουν εγκαίρως και να τίθενται στη διάθεσή του.

Μόλις στο 4′ ήρθε η πρώτη φάση για τους Hammers, με τον Michail Antonio να αστοχεί μετά από ωραία ομαδική συνεργασία των συμπαικτών του. Έξι λεπτά αργότερα, ωστόσο, ήρθε το γκολ με τον Carroll.

O υψηλόσωμος φορ, με άπιαστη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Victor Valdes γράφοντας το 1-0. Στη συνέχεια δεν υπήρξαν μεγάλες ευκαιρίες, μέχρι το 28ο λεπτό, όταν ο Stuani βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι μετά από ασίστ του Callum Chambers και ισοφάρισε σε 1-1.

Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Negredo δεν μπόρεσε να βρει μια μπαλιά του Traore ώστε να τη στείλει στα δίχτυα, για να έδρθει στο 44′ ο Carroll να δώσει εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Ο Antonio επιχείρησε ένα σουτ το οποίο απέκρουσε ο Valdes και στην επαναφορά ο Άγγλος φορ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Σχεδόν με τη σέντρα του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο τρίτο τέρμα, αλλά ο Manuel Lanzini δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση και ενώ ήταν τετ-α-τετ με τον Ισπανό τερματοφύλακα. Στο 57′ ήταν η σειρά του Darren Randolph να πραγματοποιήσει σωτήρια επέμβαση σε κεφαλιά του Marten de Roon και εννέα λεπτά μετά, ο Traore, που ήταν από τους διακριθέντες των γηπεδούχων, έβγαλε μια σέντρα στον Stuani, ο οποίος την έστειλε πάνω από τα δοκάρια.

Το παιχνίδι κύλησε με την Middlesbrough να έχει την κατοχή δίχως να μπορεί να σκοράρει, ο Rudy Gestede απείλησε τον Randolph στο 91′, αλλά τελικά η West Ham ήταν αυτή που κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Calleri πήρε τη μπάλα σε εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή και μετά από ωραία συνεργασία των συμπαικτών του και, με τη βοήθεια του Adam Clayton πέτυχε το τελικό 3-1.

Να σημειωθεί πως στο 80ό λεπτό πέρασε στο ματς ο Patrick Bamford, κάνοντας το δεύτερο ντεμπούτο του με την Middlesbrough, μετά τη μεταγραφή του από την Chelsea πριν λίγες ημέρες.

Στην 10η θέση, λοιπόν, πλέον η Ham με 28 βαθμούς, ισόβαθμη με την Stoke City, 16η η Boro που έχει 20 και παρέμεινε στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.

Συνθέσεις

Middlesbrough: Valdes, Espinosa, Gibson, Chambers, Friend, De Roon, Clayton, Forshaw (83′ Gestede), Traore, Stuani (80′ Bamford), Negredo

West Ham: Radolph, Reid, Ogbonna, Byram, Cresswell, Noble (54′ Fernandes), Obiang, Feghouli (83′ Collins), Lanzini, Antonio, Carroll (67′ Calleri)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *