Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Το ποδόσφαιρο επιστρέφει στο…σπίτι του. Η Premier League ξεκινά στις 17 Ιουνίου!

Του Μάνου Σταραμόπουλου Δημοσιογράφου – Αναλυτή διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων

 Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHSΑνταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo

Το ποδόσφαιρο επιστρέφει στο…σπίτι του. Επιτέλους οι μεγαλομέτοχοι, ιδιοκτήτες και πρόεδροι των συλλόγων της Premier League άναψαν το «πράσινο φως» και στις 20 Ιουνίου (ουσιαστικά στις 17)  επαναρχίζει το πλέον συναρπαστικό και ακριβό πρωτάθλημα του κόσμου. Προφανώς επηρεασμένοι κι από την επανεκκίνηση της Bundesliga η οποία πάει θαυμάσια κι ανεβάζει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά, τηλεθέασης.

Μόλις ανακοινώθηκε επισήμως το ευχάριστο νέο, το  απόγευμα της Πέμπτης εκατομμύρια Βρεταννοί ένοιωσαν σα να βρήκαν ξανά την χαρά τους. Το πρωτάθλημα θα επαναρχίσει στις 17 Ιουνίου με δύο αναβληθέντα παιχνίδια (λόγω του τελικού του Carabao – Λίγκ καπ)  της Μάντσεστερ Σίτυ κατά της Άρσεναλ και της Αστον Βίλλα με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ . Στον δεύτερο αγώνα μάλιστα , θα κρατηθεί  ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο από κορωναιό του Ρον Σμιθ, 79 ετών, πατέρα του προπονητή της Βίλλα , Ντιν.

Η Premier League  είχε ανασταλεί από τις 14 Μαρτίου,  λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της θετικότητας του προπονητή της Άρσεναλ, Ισπανού, Μικέλ Αρτέτα.   Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί  την Κυριακή 2 Αυγούστου, ενώ ο τελικός του κυπέλλου θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο: απομένουν 7 παιχνίδια μετά το τέλος του κυπέλλου Αγγλίας.  Συνολικά, 99 επίσημοι αγώνες από 17 Ιουνίου έως 8 Αυγούστου.

Φέτος λόγω της εξέλιξης του σοβαρού προβλήματα με τον κορωναιό θα καταρριφθεί κι ένα ρεκόρ, που κρατούσε για  73 έτη, καθώς από το  1947, και μετά δεν διεξαγόταν παιχνίδι του αγγλικού πρωταθλήματος μετά τον Μάιο.

Έτσι μετά από μία 3ήμερη τηλεδιάσκεψη τα «αφεντικά» της  Premier πήραν την σημαντική απόφαση. Μάλιστα ο πρώτος σύλλογος που δημοσίευσε μια φωτογραφία της συνόδου με ολόκληρη την ομάδα ήταν η Νιουκάστλ με τον προπονητή της, Στηβ Μπρους να παρέχει εξηγήσεις στους ποδοσφαιριστές του,  αναφορικά με τα πρωτόκολλα που ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 2.752 έλεγχοι και βρέθηκαν 12 θετικοί. Για να κολλήσει κάποιος όπως δείχνουν ορισμένες επιστημονικές μελέτες του Υπουργείου Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου,  πρέπει να έχει τουλάχιστον 39 δευτερόλεπτα επαφής με το  «μολυσμένο άτομο».  Ο πραγματικός κίνδυνος, προειδοποιούν οι ειδικοί, συμβαίνει στο σπίτι ή σε κοινωνικές επαφές εκτός από την ομάδα,  στην οποία ανήκουν.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές , συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς γάλλου χαφ της Τσέλσι, Νγκολό Καντέ και του επιθετικού της Γουότφορντ, Τρόι Ντίνι ,έχουν επιλέξει να  ακολουθούν  ατομικά προγράμματα στο σπίτι τους, φοβούμενοι για να κολλήσουν..

Οι ομάδες εν τω μεταξύ  συνεχίζουν τις  προπόνησή τους σε σχεδόν κανονικό περιβάλλον ,ούτως ώστε να μπορεί να βλέπει και ο προπονητής σε τι ακριβώς σημείο βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του. Θα υπάρχει δηλαδή κανονική επαφή των ποδοσφαιριστών.

Φυσικά άπαντες  επανέλαβαν ότι η  προτεραιότητα της Premier League είναι η υγεία και η ευημερία όλων των συμμετεχόντων. Υπάρχουν αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα για να διασφαλιστεί ότι ο χώρος προπόνησης είναι το ασφαλέστερο δυνατό περιβάλλον και οι ποδοσφαιριστές  και το προσωπικό θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται για το COVID-19 δύο φορές την εβδομάδα.

Οι αντιδράσεις εκ μέρους των ποδοσφαιριστών πάντως, ήταν γεμάτες ενθουσιασμό.  «Το ποδόσφαιρο επέστρεψε σύντομα !!», έγραψε στο Twitter ο διεθνής Αγγλος φορ της Τότεναμ,  Χάρι Κέιν, ενώ ο παλιός διεθνής φορ, και τώρα τηλεσχολιαστής , Γκάρι Λίνεκερ τόνισε από την πλευρά του , επίσης στο  Twitter “Επιστρέφει, επιστρέφει, επιστρέφει, επιστρέφει το ποδόσφαιρο στις  17 Ιουνίου».

Διαφορετική άποψη ωστόσο εξέφρασε ο  δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίγκ Κάν ο οποίος έδειξε να , ανησυχεί:

«Το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να επιτρέψει στον ιό να εξαπλωθεί ξανά, εάν δεν ληφθούν όλες οι πιθανές προφυλάξεις. Δεν πρέπει να δώσουμε στον Covid-19 την ευκαιρία να πολλαπλασιαστεί ξανά. “

Εν τω μεταξύ η επιλογή ουδέτερων γηπέδων  παραμένει ανοιχτή. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κανονικοί αγώνες μπορούν να διεξαχθούν  στα δικά τους γήπεδα,  αλλά εκείνοι που έχουν πάρα πολλούς οπαδούς , καλύτερο θα είναι να αγωνίζονται σε  «τρίτες» δομές, σε «ουδέτερο έδαφος» , προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος συγκέντρωσης οπαδών έξω από τις εγκαταστάσεις.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος η  Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλόπ έχει μία διαφορά 25 βαθμών από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτυ (82 έναντι 57) και  χρειάζεται μόλις δύο νίκες από τους 9 τελευταίους αγώνες,  για να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος μετά από  30 χρόνια.!!!

πηγή: vradini.gr

Το ποδόσφαιρο επιστρέφει στο…σπίτι του. Η Premier League ξεκινά στις 17 Ιουνίου!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *