Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Το πρώτο κουπόνι και οι απίθανες ομάδες της εποχής

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2000 με συνολικά 75 προσφερόμενους αγώνες από… μόλις έξι χώρες (για τόσο παλιά, μιλάμε): Αγγλία, Γαλλία, Σκωτία Βέλγιο, Ιταλία και Ισπανία. Οι παίκτες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία σημεία, μόνο ενώ το ελάχιστο ζητούμενο ήταν… τετράδες! Χαζεύοντάς το πρώτο κουπόνι ΟΠΑΠ πέφτεις σε παλιές… θεότητες και, κυρίως, ομάδες που είτε δεν υπάρχουν σήμερα, είτε συγχωνεύτηκαν είτε παίζουν σε πολύ χαμηλές κατηγορίες.

Η Γιορκ τη δεκαετία του ’10 αποτέλεσε ασανσέρ και από την άνοιξη του 2016 βρέθηκε εκτός Football League, ήτοι επαγγελματικών κατηγοριών στην Αγγλία. Μετέχει πλέον στη National League North, ήτοι την έκτη κατηγορία αν το πάρεις με… σκαλοπάτια. Στην αφάνεια. Στην ίδια κατηγορία, αλλά στο μέσο της βαθμολογίας, και άλλες γνώριμες: η Ντάρλινγκτον, η Κέτερινγκ, η Χέρεφορντ και η Τέλφορντ Σίτι. Στη, δε, έβδομη και όγδοη βαθμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου συναντάς τη Σκάρμπορο, την Τάμγουορθ, την Γκρέις, τη Χίστον αλλά και την … αξέχαστη Ράσντεν & Ντάιαμοντς. Διαλύθηκε το 2011 μετά τον υποβιβασμό της από την Conference και το 2013 ιδρύθηκε η AFC Rushden & Diamonds και με στόχο να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Και στο Βέλγιο υπήρχαν τότε ομάδες που σήμερα… δεν τις συναντάς ούτε στο live στοίχημα. Η Γκέελ που διαλύθηκε το 2008, η Λόμελ που είχε ίδια μοίρα το 2003, η Γκέρμιναλ, η Ααλστ, η οποία μετά τον υποβιβασμό την άνοιξη του 2002 μπήκε σε διαδικασία… ελεύθερης πτώσης. Σήμερα μετέχει στη Tweede Klasse Amateurs, την τέταρτη κατηγορία του βελγικού ποδοσφαίρου, ερασιτεχνική φυσικά. Και, φυσικά, υπήρχε και η Χαρελμπέκ που το 2003 δήλωσε χρεοκοπία.

Στο πρώτο κουπόνι υπήρχαν και λίγα ματς του Κυπέλλου Γαλλίας, ανάμεσά τους και ματς της Μπαστιά η οποία μετά τον υποβιβασμό της από τη Ligue 1, την άνοιξη του 2017… χάθηκε. Σήμερα μετέχει στη National 2 (ήτοι, τέταρτη κατηγορία, ερασιτεχνική) μετά τους διαδοχικούς της υποβιβασμούς.


Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *