Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Επιτέλους «τρίποντο» για West Ham

Μετά από έξι συνεχόμενα ματς δίχως νίκη, η West Ham τελικά πανηγύρισε το «τρίποντο», επικρατώντας της Burnley με 1-0 στο London Stadium, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα.

Ο Mark Noble ήταν ο «σωτήρας» για τους Hammers, παρότι παραλίγο να γίνει μοιραίος, καθώς ευστόχησε με δεύτερη προσπάθεια σε πέναλτι χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Τέταρτη ήττα σε πέντε ματς για την Burnley, που βυθίστηκε πλέον στη 13η θέση της βαθμολογίας.

Το ματς

Το παιχνίδι δεν ήταν τρομερά συναρπαστικό στο ξεκίνημα και καμία από τις δύο ομάδες δεν εντυπωσίασε. Χρειάστηκε να περάσουν 34′ λεπτά για να δούμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Pedro Obiang, ενώ ακολούθησε μια εξίσου εντυπωσιακή από τον Noble στο 45′.

Ο αρχηγός των Hammers τελικά άνοιξε το σκορ, καθώς δύο λεπτά μετά, στις καθυστερήσεις, ο Ben Mee υπέπεσε σε πέναλτι. Ο Noble εκτέλεσε, ο Tom Heaton απέκρουσε αρχικά τη μπάλα, όμως ο Άγγλος μέσος πήρε την επαναφορά και σκόραρε.

Στο 50ό λεπτό ο Sam Vokes απείλησε από πλευράς Burnley, ενώ οι Clarets απείλησαν ξανά δύο λεπτά αργότερα, ξανά με τον Vokes που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Randolph.

Η ομάδα του Sean Dyche πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης και ο Vokes απώλεσε πάλι την ευκαιρία να σκοράρει στο 60′, ανακουφίζοντας τους Hammers. Ο παθητικός ρόλος της ομάδας του Slaven Bilic συνεχίστηκε, ο Randolph απέκρουσε ωραία νέα ενέργεια, αυτή τη φορά του Scott Arfield και ο Andre Ayew έχασε την τελευταία καλή στιγμή του αγώνα στις καθυστερήσεις, στέλνοντας ένα σουτ λίγο άουτ.

Η West Ham, λοιπόν, ανέβηκε στη 15η θέση με 16 βαθμούς, τέσσερις πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και έναν πίσω από την Burnley, που έμεινε στους 17.

Συνθέσεις

West Ham: Randolph, Reid, Ogbonna, Koyate, Noble (89′ Nordtveit), Obiang, Cresswell, Antonio, Lanzini (69′ A. Ayew), Payet, Carroll (83′ A. Fletcher)

Burnley: Heaton, Keane, Mee, Lowton, Ward, Hendrick, Marney, Boyd (76′ Barnes), Arfield (94′ Bamford), Vokes, Gray

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *