Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Σκόρπισε την West Brom η Tottenham

Καταιγιστική εμφανίστηκε η Tottenham στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Premier League, διαλύοντας τη West Brom με 4-0.

Δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Albion, η οποία ουσιαστικά δεν την απείλησε ποτέ. Πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση από τα «σπιρούνια» τα οποία μείωσαν στους 4 πόντους την απόστασή τους από την κορυφή (η Chelsea δοκιμάζεται στις 19:30 στο σπίτι της πρωταθλήτριας Leicester).

Προβλημάτισε έντονα στον αντίποδα η West Brom. Κι αν η ανυπαρξία της επιθετικά δικαιολογείται λόγω και του αντιπάλου (καλύτερη άμυνα της Premier), τα κενά πίσω στην άμυνα δεν είναι χαρακτηριστικά της φετινής της πορείας. Μοναδικός διασωθέντας για την ομάδα του Tony Pulis, ο εκπληκτικός τερματοφύλακάς της Ben Foster. Αν δεν υπήρχε κι αυτός, το σκορ θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς θέλοντας να επιβάλλουν το ρυθμό τους και τα κατάφεραν. Μόλις στο 4’ ο Kane έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή, όμως το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Foster. Στο 12’ κι ύστερα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Eriksen βρήκε τον Kane μόνο μες την αντίπαλη περιοχή και ο Άγγλος φορ δε λάθεψε ξανά γράφοντας το 1-0 νωρίς νωρίς με ένα εξαιρετικό πλασέ στο «Γ» της αντίπαλης εστίας. Μετά το γκολ η West Brom αναγκάστηκε να ξεμυτίσει από τα καρέ της, με τα «σπιρούνια» να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 25’ ο Dembele έκανε μια σέντρα από τα δεξιά και ο Kane ολομόναχος μες τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει το Foster με «κεφαλιά-ψαράκι» σπαταλώντας μια τεράστια ευκαιρία. Ένα λεπτό αργότερα όμως, η Tottenham βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα, όταν ένα σουτ εκτός περιοχής του Eriksen κόντραρε σε 2 αμυντικούς και από τα πόδια του McAuley κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Foster. Η πίεση των Λονδρέζων όμως δε σταμάτησε ούτε εκεί. Στο 30’ ο Dele Alli με εξαιρετικό πλασέ με το εξωτερικό έστειλε για 3η φορά την μπάλα στα δίχτυα του Foster, όμως το γκολ ορθώς καταλογίστηκε offside. Στο 35’ ο Kane βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής μέσα από τη μικρή περιοχή της Albion όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έσωσε την ομάδα του διώχνοντας την μπάλα κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση, και πάλι ο Kane, εκτός περιοχής αυτή τη φορά, έπιασε ένα ωραίο σουτ με το Foster να του λέει και πάλι όχι, με τη συμβολή και του δοκαριού αυτή τη φορά, σε ακόμη μια πολύ δύσκολη επέμβαση. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε την Tottenham απόλυτη κυρίαρχο του ματς. Η West Brom θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή που πήγε στα αποδυτήρια βρισκόμενη πίσω μόνο με 2 γκολ, κάτι που εν πολλοίς οφείλεται στον εξαιρετικό Foster. Τα στατιστικά λένε όλη την αλήθεια για την εικόνα του 1ου μισού : 78% – 22% η κατοχή, 10 (4) – 0 τα σουτ (στην εστία) και 7 – 0 τα κόρνερ.

Η μοναδική αξιόλογη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα καρέ του Lloris έγινε στο 47’ όταν ο Rondon βρήκε στον κενό χώρο τον Phillips, όμως το σουτ του τελευταίου από πλάγια θέση πέρασε λίγο έξω. Η Tottenham συνέχισε να δημιουργεί φάσεις και στο 56’ ύστερα από μπαλιά του Eriksen και πάλι, η άμυνα της WBA δεν κατάφερε να διώξει με το αεροπλανικό βολέ του Walker να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού, οι Λονδρέζοι έχασαν 2 ακόμα σπουδαίες ευκαιρίες, όταν τα σουτ των Alderweireld αρχικά και Vertonghen στη συνέχεια σταμάτησαν πάνω στον εκπληκτικό Foster. Ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Kane μόλις 2 λεπτά αργότερα. Η υπεροχή της Tottenham ήταν τόσο ολοκληρωτική που αποτελεί είδηση το ότι για 10 και πλέον λεπτά δεν δημιούργησε κλασική ευκαιρία. Στο 71’ ήρθε η επόμενη όταν ο Wanyama επιτέθηκε από τον άξονα, όμως και πάλι το σουτ του από το ημικύκλιο της περιοχής βρήκε σε ετοιμότητα το Foster. Έπρεπε να φτάσουμε στο 77’ ώστε ο Harry Kane να βρει ξανά τον τρόπο να νικήσει τον τερματοφύλακα της Albion. Από λάθος της άμυνας, ο Walker έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά και με τη σέντρα του βρήκε τον Άγγλο φορ, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Foster ήταν εκτός θέση αφού τον «κρέμασε» – και πάλι –  η άμυνά του. Στο 82’ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος όταν ο Kane έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Alli, ο οποίος με ψιλοκρεμαστή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον έβγαλε τετ α τετ. Ο Kane με ένα πλασέ στην κίνηση ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του, αν και αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει ακόμα κι από το πρώτο ημίχρονο. Μετά το 4-0, η Tottenham κατέβασε ρυθμούς και έτσι το σκορ αυτό διατηρήθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Τα στατιστικά

Κατοχή : 73% – 27%

Σουτ (στην εστία) : 21 (11) – 3 (0)

Κόρνερ : 8 – 0

Κίτρινες κάρτες : 0 – 2

Μικρά νέα

  • Με το 1ο του γκολ στον αγώνα ο Harry Kane έφτασε τα 60 γκολ στην Premier σε μόλις 99 εμφανίσεις. Έγινε ο παίκτης που φτάνει γρηγορότερα σε αυτό το νούμερο.
  • Συνολικά, ο Kane έχει σημειώσει 58 από τα 62 του γκολ μέσα από την αντίπαλη περιοχή, ήτοι ποσοστό 93,5 % .
  • Ο McAuley πραγματοποίησε σήμερα τη 200η του εμφάνιση με τη φανέλα της Albion. Δεν το γιόρτασε όπως θα επιθυμούσε όμως, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
  • Τραυματίας αποχώρησε ο Vertonghen, με ενδεχόμενη απουσία του να προβληματίζει τον Pochettino.

Συνθέσεις

Tottenham (3-4-2-1) : Lloris – Dier, Alderweireld, Vetonghen (64’ Davies) – Walker, Wanyama, Dembele (83’ Winks), Rose – Eriksen, Alli – Kane (90’ Son)

West Brom (4-2-3-1) : Forster – Dawson, McAuley, Olsson, Brunt (54’ McClean) – Fletcher, Yacob – Chadli (62’ Robson-Kanu), Morrison, Phillips (90’ Field) – Rondon

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *