Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ψάχνεται για καινούργιο στάδιο η Bournemouth

Οι άνθρωποι της Bournemouth επιβεβαίωσαν ότι ψάχνουν τοποθεσία για να χτίσουν ένα καινούργιο γήπεδο.

Δεν ήταν μυστικό ότι οι υπεύθυνοι έψαχναν πριν καιρό για αυτό, ωστόσο οι πολύ καλές εμφανίσεις της ομάδας πριν δύο χρόνια στην Championship και η άνοδος της στην Premier League πάγωσαν τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα μια και η διοίκηση θεώρησε ότι η ενίσχυση της ομάδας αποτελούσε προτεραιότητα το περασμένο καλοκαίρι.

Η διοίκηση φαίνεται να δικαιώθηκε για την επιλογή της, αφού η Bournemouth παρουσίασε την περασμένη σεζόν ένα εξαιρετικό σύνολο και κατάφερε να αποφύγει τα σενάρια υποβιβασμού από νωρίς, παίζοντας μάλιστα ωραίο ποδόσφαιρο υπό τις οδηγίες του Eddie Howe.

Φέτος οι προσδοκίες είναι αντίστοιχες της περσινής σεζόν και οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι μπορεί να πραγματοποιήσει μια παρόμοια χρονιά, καθώς έχει ήδη πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα με 18 βαθμούς.

Έτσι οι άνθρωποι της ομάδας έχουν πλέον την άνεση να κοιτάξουν να επενδύσουν πόρους και σε άλλα θέματα, με το στάδιο να επανέρχεται στην κορυφή του ενδιαφέροντος τους.

Η παρούσα έδρα των «κερασιών», το Vitality Stadium μπορεί να φιλοξενήσει 14.450 φιλάθλους, όμως δεν την ανήκει καθώς μισθώνεται από την εταιρία Structadene. Αποτελεί την έδρα της ομάδας από το 1910, ωστόσο το 2005 αγοράστηκε από τη Structadene σε μία συμφωνία για αγορά και επαναμίσθωση στην ομάδα. Έτσι η σκέψη όλων είναι η επόμενη έδρα να ανήκει στο σύλλογο ώστε να μην υπάρχει αυτό το έξοδο κάθε χρόνο.

Ο γενικός διευθυντής της ομάδας Neil Blake δήλωσε ότι ο σύλλογος δεν πρέπει να βιαστεί και να εκβιάσει κάποια αγορά ενός χώρου ή να αναπτύξει ένα στάδιο σε χώρο που δεν της ανήκει. Παρά το γεγονός ότι δε θα βιαστούν να κάνουν κάποια κίνηση όμως, περιμένουν ότι, αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, το νέο στάδιο θα είναι έτοιμο μέχρι τη σεζόν 2020-21.

Οι δηλώσεις του Blake ήταν:
«Νιώθουμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να βρούμε ένα νέο χώρο. Δουλεύουμε πολύ στενά με το δημοτικό συμβούλιο του Bournemouth για να βρούμε μία κατάλληλη τοποθεσία.».

Βέβαια το δημοτικό συμβούλιο είχε εκφράσει παλαιότερα την άποψη ότι δε θα ήταν και πολύ καλοδεχούμενο ένα αισθητά μεγαλύτερο στάδιο στην περιοχή Kings Park.

Πάντως η διοίκηση της ομάδας δουλεύει σε όλα τα μέτωπα, καθώς αυτή τη στιγμή σκοπεύει να επεκτείνει τη νότια κερκίδα και να κάνει χώρο για 3.000 νέους φιλάθλους, αυξάνοντας συνολικά τη χωρητικότητα του

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *