Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Sevilla-Manchester Utd (preview)

Στο Σάντσεθ Πιθχουάν η πεντάκις κάτοχος του Europa League Sevilla υποδέχεται την περσινή κάτοχο του θεσμού Manchester Utd με την διαφορά πως απόψε οι δυο τους θα κληθούν να λύσουν τις διαφορές τους στα φετινά νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες στο εγχώριο πρωτάθλημα ,οι οποίες μπορεί να μην ήτανε απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους , αφού κέρδισαν διαδοχικά τις: Λεγανιές ( 2-0), Χιρόνα ( 1-0) και την Λας Πάλμας (2-1), αλλά τουλάχιστον ήταν αρκετές για να “χτίσουν” την αυτοπεποίθηση των παικτών ενόψει του ζευγαρώματος με τους “Κόκκινους Διαβόλους” αλλά και γα να αρχίσει σιγά -σιγά να βάζει την υπογραφή του στο στιλ του παιχνιδιού της ο Βιντσέντσο Μοντέλα.

Ο νεοφερμένος Ιταλός τεχνικός πήγε στην Σεβίλλη για να αντικαταστήσει τον Αργεντινό Μπερίσο , που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, τον Δεκέμβριο δίχως να πείσει για την δουλειά του νωρίτερα στον πάγκο της Μίλαν.

Έτσι , όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, μια δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία σε μια δουλειά λίγων μηνών στον πάγκο μιας -επίσης- ιστορικής ομάδας , με τόσες πρόσφατες επιτυχίες στην Ευρώπη, θα ήταν μια μεγάλη αποτυχία για τον ίδιο.

Πάντως με αυτό το μικρό αλλά σημαντικό νικηφόρο σερί έχει αναρριχηθεί στην 5η θέση της βαθμολογίας ούσα πλέον στο -6 από την 4η Ρέαλ Μαδρίτης στον σχετικό πίνακα της Πριμέρα.
Νωρίτερα στην φάση των ομίλων τερμάτισε στην 2η θέση πίσω από την Λίβερπουλ με συγκομιδή 9 βαθμών και απολογισμό: 2-3-1 και τέρματα: 12-12.

Βρίσκεται στους “16” για 4η φορά σε 5 παρουσίες της στην εν λόγω διοργάνωση αλλά δεν έχει προκριθεί ποτέ στην ιστορία της στα προημιτελικά.

Ωστόσο μέσα στην έδρα της αριθμεί τις περισσότερες νίκες ( 13 σε 18) στον θεσμό πίσω από την Ρεάλ ( 76%) αλλά και την Μπαρτσελόνα ( 73%) ανάμεσα σε ομάδες που έχουν δώσει τουλάχιστον 15 ματς εντός έδρας στην διοργάνωση για να είναι και αντιπροσωπευτικό το δείγμα.

Μάλιστα στα νοκ άουτ μπορεί να μην έχει κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν σε κανένα από τα έξι παιχνίδια τους αλλά τουλάχιστον έχει κερδίσει εντός έδρας τα 2/3.

Απόψε ο Μοντέλα αναμένεται να παρατάξει το “4-2-3-1” με τον Μπεν Γιεντέρ στο “9” και πίσω από τον Γάλλο με τις Μαροκινές ρίζες θα παίξει η τριάδα που θα απαρτίζεται από τους: Πάμπλο Σαράμπια, Φράνκο Βάσκες και τον Κολομβιανό Μουριέλ.

Οι δυο “κόφτες” θα είναι ο Μπανέγα και ο Γάλλος Ν΄Ζονζί ενώ στα μετόπισθεν μπροστά από τον Ρίκο οι: Νάβας, Μερκάδο, Εσκουντέρο και ο Λενγκλέ.
Δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές απουσίες αλλά υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες με σημαντικούς παίκτες όπως ο Νολίτο και ο Κορέα και ο Σίμον Κιέρ που δίνονται ως αμφίβολοι.

 

Οι “Κόκκινοι Διάβολοι” βρίσκονται στα νοκ άουτ του θεσμού για πρώτη φορά από την σαιζόν 2013/14 και η επιστροφή της ήταν το δίχως άλλο εντυπωσιακή.
Πήραν την πρωτιά στο γκρουπ με εμφατικό τρόπο που “μεταφράζεται” σε 5/6 νίκες και 12-3 τέρματα απέναντι σε Βασιλεία, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπενφίκα πραγματοποιώντας την καλύτερη πορεία τους στην διοργάνωση από την σαιζόν 2007/08 όπου είχαν φτάσει μέχρι και το τέλος κατακτώντας το τρόπαιο σε έναν εγγλέζικο “εμφύλιο” κόντρα στην Τσέλσι, στην βροχερή Μόσχα ,στην διαδικασία των πέναλτι.

Ωστόσο η παράδοση δεν είναι υπέρ τους αφού αριθμούν μόλις μια νίκη στα νοκ άουτ της διοργάνωσης ( 3-0 τον Ολυμπιακό τον Μάρτιο του 2014) στα τελευταία έξι έχοντας χάσει τα μισά.

Στις εγχώριες διοργανώσεις προέρχεται από το εύκολο 2-0 επί της Χάντερσφιλντ εκτός έδρας για τον 5ο γύρο του FA Cup με τον Λουκάκου να βρίσκει δίχτυα δις ενώ στην Premier League παραμένει εδραιωμένη στην 2η θέση αλλά στο -16 από την πρωτοπόρο συμπολίτισσα της Μ.Σίτι.

Ο Μουρίνιο που έχει στην άκρη του μυαλού του και το επερχόμενο ντέρμπι με την Τσέλσι την Κυριακή το απόγευμα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Πολ Πογκμπά ο οποίος ανάρρωσε από την ίωση που τον ταλαιπώρησε την προηγούμενη εβδομάδα και είναι ξανά διαθέσιμος.

Στον αντίποδα, οι: Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Φιλ Τζόουνς, Μάρκος Ρόχο και ο Φελαϊνί είναι στα πιτς.
Λογικά θα δούμε το “4-2-3-1” με τον Ντε Χέα κάτω από τα δοκάρια, τους: Βαλέντσια, Μπαϊγί, Σμόλινγκ και τον Γιανγκ στα μετόπισθεν ενώ ο Πογκμπά με τον Μάτιτς θα είναι οι δυο “κόφτες” με τριάδα μπροστά τους: Μάτα, Λίνγκαρντ και τον Αλέξις Σάντσες , που θα κάνει ντεμπούτο με την νέα του ομάδα στον θεσμό, ενώ ο Λουκάκου θα ηγηθεί της επίθεσης στο “9”.

Προϊστορία: Οι δυο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στα Κύπελλα Ευρώπης αλλά είναι χαρακτηριστικό πως η Μάντσεστερ.Γ δεν έχει σκοράρει πάνω από ένα γκολ σε κανένα από τα 14 πιο πρόσφατα παιχνίδια της απέναντι σε Ισπανικές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σύνταξη-επιμέλεια: Γιάννης Καρατζαφέρης

Bet πρόταση θα δείτε εδώ

πηγή: betweekend.gr

Sevilla-Manchester Utd (preview)

Sevilla-Manchester Utd (preview)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *