Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Leicester City-Stoke City (preview)

Leicester City-Stoke City (preview)

Στο King Power ανοίγει η αυλαία της 28ης αγωνιστικής με την Leicester City να υποδέχεται την Stoke City σε ένα ματς στο οποίο οι “Αλεπούδες” θα επιδιώξουν να συνεχίσουν στις νίκες μετά την πρόσφατη πρόκριση τους στα προημιτελικά του FA Cup ενώ από την πλευρά τους οι Potters να φύγουν αλώβητοι στην προσπάθεια που κάνουν να σώσουν την κατηγορία.

Το συγκρότημα του Κλοντ Πιέλ έκαναν το αυτονόητο την περασμένη εβδομάδα αφού επικράτησαν εντός έδρας της Σέφιλντ.Γ με 1-0, το γκολ ο φορμαρισμένος Τζέιμι Βάρντι που πλέον έχει βρει δίχτυα σε 4 σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να κόψει εισιτήριο για τους “8” του FA Cup εκεί που θα τους περιμένει στις 17 του επόμενου μήνα η Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε.

Στο πρωτάθλημα με μια μόλις μια νίκη ( Γουότφορντ 2-0) στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους είναι φανερό πως δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι αλλά μένοντας στο κυνήγι της 7ης θέσης – που υπό προϋποθέσεις θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο – πίσω από την Μπέρνλι ούσα μόλις στο -1 είναι υποχρεωμένη να κερδίσει την Στόουκ το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πλην του Οκαζάκι δεν έχουν αναφερθεί άλλες απουσίες για τους γηπεδούχους οι οποίοι θα έχουν μετά από καιρό ξανά στην αποστολή τους τον Τζαμαϊκανό θηριώδη κεντρικό αμυντικό και αρχηγό Γουές Μόργκαν.

Η Στόουκ ταξίδεψε στο Λέστερ έχοντας το χειρότερο φετινό ρεκόρ εκτός έδρας ( 1-3-9) το οποίο παρεμπιπτόντως είναι και το χειρότερο για φέτος και στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ήδη “τρέχουν” ένα αρνητικό ρεκόρ 8 διαδοχικών αγώνων εκτός έδρας δίχως “τρίποντο” αλλά για να ισοφαρίσουν το αρνητικότερο ρεκόρ τους έχουν ακόμη δρόμο αφού τον Μάρτιο του 2014 είχαν συμπληρώσει 13.

Ο νεοφερμένος Πολ Λάμπερτ έχει μαζέψει 5 βαθμούς από τους μάξιμουμ 12 στον πάγκο των Potters οι οποίοι δεν είναι πολλοί εάν αναλογιστούμε πως στην παρούσα φάση έχουν 25 σε 27 ματς και το όριο για να σωθεί η κατηγορία είναι παραδοσιακά στους 38-40.

Σχετικά με τον Σκοτσέζο τεχνικό ο 48χρονος “κουβαλάει” ένα επίσης αρνητικό ρεκόρ , δίχως να υπάρχει όμοιο του στην κατηγορία, αφού καμία ομάδα του δεν έχει σκοράρει πάνω από ένα γκολ μέσο όρο σε 90λεπτο στα 22 τελευταία εκτός έδρας ματς στο πρωτάθλημα.

Μην ξεχνάμε πως τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια η Στόουκ είναι άμαθη στο να παλεύει για την κατηγορία και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως από την ίδρυση της Πρέμιερ Λιγκ και στα χρόνια που παίζει εκεί δεν έχει τερματίσει ποτέ της κάτω από την 14η θέση.

Προϊστορία: Αήττητη είναι η Λέστερ στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια της απέναντι στην Στόουκ αριθμώντας δυο εντός έδρας νίκες και τρεις ισοπαλίες εκτός όλες με σκορ: 2-2!

Σύνταξη-επιμέλεια: Γιάννης Καρατζαφέρης

Bet πρόταση θα δείτε εδώ

πηγή: betweekend.gr

Leicester City-Stoke City (preview)

Leicester City-Stoke City (preview)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *