Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Crystal Palace – Swansea (preview)

Η Crystal Palace υποδέχεται με τον Allardyce στον πάγκο τη Swansea, της οποίας ο νέος τεχνικός θα βρίσκεται μάλλον στην εξέδρα.

Οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον Alan Pardew λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων μετά τα άσχημα αποτελέσματα που τους έφεραν πολύ κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού αντίθετα με τις προσδοκίες.

Από τη μεριά τους οι «κύκνοι» προχώρησαν πριν λίγες μέρες στη δεύτερη απομάκρυνση τεχνικού τη φετινή σεζόν, καθώς η εικόνα της ομάδας δε βελτιώθηκε πολύ με τον Bob Bradley στον πάγκο τους και έτσι η αλλαγή της χρονιάς τους βρήκε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο βοηθός του Carlo Ancelotti στη Bayern Μονάχου Paul Clement συμφώνησε με τη διοίκηση της ουαλικής ομάδας και πιθανότατα θα βρίσκεται στις εξέδρες για να παρακολουθήσει τη νέα του ομάδα.

Το παιχνίδι είναι άκρως σημαντικό για τις δύο ομάδες, αφού σε περίπτωση απώλειας βαθμών η Palace μπορεί να πέσει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού (είναι στη 17η θέση ένα βαθμό πάνω από τη 18η Sunderland), ενώ η Swansea αναζητά τη νίκη που θα την ανεβάσει κυρίως ψυχολογικά. Ένα τρίποντο ίσως τη δώσει την ευκαιρία να ξεκολλήσει από τον πάτο του πίνακα, ωστόσο ακόμα και η νίκη δεν είναι αρκετή για να τη βγάλει εκτός της τελευταίας τριάδας.

Ο Sam Allardyce σίγουρα δεν ανέλαβε καλή στιγμή την ομάδα, καθώς είχε μπροστά του το φορτωμένο πρόγραμμα των εορτών και έτσι μετράει ένα βαθμό στα δύο παιχνίδια του στον πάγκο των «αετών» (πρώτα μία εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στη Watford με 1-1 και στη συνέχεια ήττα με 2-0 από την Arsenal).

Από την άλλη μεριά κανείς δεν ξέρει πως είναι το κλίμα στη Swansea, η οποία θα παραταχθεί στο ματς ουσιαστικά ακέφαλη. Το μόνο θετικό είναι ότι ίσως η πρόσληψη του Clement να ωφελήσει την ομάδα με το ότι θα σταματήσουν να ακούγονται κάθε μέρα διαφορετικά σενάρια για τον πάγκο της επηρεάζοντας τους παίκτες. Το προηγούμενο της παιχνίδι ήταν το πρώτο μετά την απομάκρυνση του Αμερικάνου και εκεί γνώρισε πολύ εύκολα την εντός έδρας ήττα με 3-0 από την Bournemouth.

 

Τραυματισμοί και απουσίες

Ο Allardyce έχει ξανά στη διάθεση του τον Damien Delaney μετά την απουσία του στο παιχνίδι κόντρα στην Arsenal λόγω τιμωρίας. Επίσης θα έχει στη διάθεση του και τον Wilfried Zaha μετά την αίτηση που έκανε στην Ακτή Ελεφαντοστού για να προλάβει να αγωνιστεί σε αυτό το παιχνίδι πριν συναντήσει την υπόλοιπη αποστολή της εθνικής για την προεπιλογή του κυπέλλου εθνών Αφρικής. Αυτό θα είναι λογικά το τελευταία παιχνίδι του ακραίου μεσο-επιθετικού των «αετών» για τον επόμενο μήνα (τουλάχιστον).

Στη Swansea θα περιμένουν τελευταία στιγμή να αξιολογήσουν την κατάσταση των Fernando Llorente, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού μετά από χτύπημα στο προηγούμενο παιχνίδι, και Wayne Routledge, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα μόλυνσης στο στόμα. Σίγουρα απών θα είναι ο Jefferson Montero.

 

Προϊστορία και διάφορα στοιχεία για το παιχνίδι

Το παιχνίδι του πρώτου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων στην Ουαλία ήταν το πιο ανατρεπτικό του φετινού πρωταθλήματος. Η Palace προηγήθηκε με 1-0, βρέθηκε να χάνει με 3-1 και τελικά το γύρισε σε 4-3 στο 84’. Ωστόσο η Swansea βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει ξανά και έκανε το τελικό 5-4 με δύο γκολ του Llorente στις καθυστερήσεις παίρνοντας το πολύτιμο τρίποντο. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που οι «κύκνοι» πέτυχαν πέντε γκολ στην Premier League και η τρίτη φορά που οι «αετοί» πέτυχαν τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι στο θεσμό. Τα γκολ που σημειώθηκαν σε αυτό το παιχνίδι ήταν όσα είχαν σημειωθεί συνολικά στις προηγούμενες έξι αναμετρήσεις των δύο ομάδων, οι οποίες ήταν εντελώς μοιρασμένες (από μία νίκη για κάθε ομάδα -και οι δύο στο Selhuest Park- και τέσσερις ισοπαλίες). Ο νέος τεχνικός της Palace, Sam Allardyce, είχε χάσει στο πρώτο του παιχνίδι κόντρα στη Swansea ως τεχνικός της West Ham, ωστόσο είναι αήττητος στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις του κόντρα στους κύκνους στην Premier (τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες).

Ο Pardew πλήρωσε ξεκάθαρα την πολύ κακή εικόνα της ομάδας του στην άμυνα, αφού στην επίθεση είναι από τις καλύτερες στο πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικό ότι οι «αετοί» έχουν κρατήσει το μηδέν πίσω μόνο μία φορά τη φετινή σεζόν, ενώ δεν το έχουν κρατήσει στα προηγούμενα 20 εκτός παιχνίδια τους, συμπληρώνοντας περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς μηδέν παθητικό μακριά από την έδρα τους. Ωστόσο και στην έδρα τους τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, αφού μετρούν πέντε ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια τους στο Selhurst Park. Επίσης τα 35 γκολ που έχουν δεχτεί τους φέρνουν να έχουν τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος μετά τις τρεις ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού. Για τους λάτρεις των στατιστικών να σημειώσουμε ότι οι τελευταίες τρεις εντός έδρας νίκες της Palace έχουν προέλθει κόντρα σε ομάδες που ξεκινούσαν από το γράμμα «S» (δύο κόντρα στη Stoke και μία κόντρα στη Southampton).

Από τη μεριά της η Swansea αγνοεί τη νίκη στα οκτώ τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της, ενώ είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν χειρότερη απόδοση στην άμυνα τους από τους γηπεδούχους. Οι «κύκνοι» μετράνε τρεις φορές στις οποίες δε δέχθηκαν γκολ φέτος και μόλις μία στα τελευταία δέκα παιχνίδια τους. Στα οκτώ από αυτά μάλιστα δέχθηκαν από τρία γκολ και πάνω. Έχουν χάσει τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια και θέλουν να αποφύγουν την πέμπτη συνεχόμενη ήττα τους, γιατί αν συμβεί θα είναι η πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία και θα σημειώσουν άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ.

 

Διάφορα στοιχεία για παίκτες

Ένας παίκτης που έχει ξεχωρίσει φέτος για την Crystal Palace είναι ο Wilfried Zaha. Ο ακραίος μεσο-επιθετικός έχει πετύχει τρία γκολ και μετράει οκτώ ασίστ στη φετινή πορεία της ομάδας του. Χωρίς εκείνον είναι πιθανό οι «αετοί» να ήταν ακόμη χαμηλότερα στη βαθμολογία, δηλαδή εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Αρκετά σημαντικός και ο Christian Benteke, ο οποίος έχει πετύχει οκτώ γκολ και έχει δώσει μία ασίστ στα 17 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, σκοράροντας κατά μέσο όρο ένα γκολ ανά δύο ματς.

Από την άλλη μεριά, με οποιονδήποτε προπονητή (ή ακόμα και χωρίς προπονητή στην παρούσα φάση) ο πιο σημαντικός παίκτης της Swansea δεν είναι άλλος από τον Gylfi Sigurdsson. Ο Ισλανδός μετράει φέτος πέντε γκολ και πέντε ασίστ, δηλαδή έχει συμμετοχή στα μισά σχεδόν γκολ της ομάδας του (η Swansea έχει πετύχει 21 γκολ). Είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης που προσπαθεί να διασωθεί σε αυτή την καταστροφική σεζόν για τους «κύκνους».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *