Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Κανονιές στο Goodison Park

Η Arsenal κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και έφυγε από το γήπεδο με τους 3 βαθμούς, νικώντας την Everton με 2-5.

Παρά το νωθρό ξεκίνημα των «Κανονιέρηδων», η ομάδα κατάφερε να γυρίσει τούμπα το σκορ, καθώς δεν κατάφερε μόνο να ισοφαρίσει, αλλά και να πάρει αέρα μέχρι και 3 τερμάτων.

Αναλυτικά οι σημαντικότερες στιγμές του παιχνιδιού:

Η πρώτη καλή στιγμή, άνηκε στους «Κανονιέρηδες», στο 3′, με τον Ramsey να παίρνει μία πάσα με αποτέλεσμα να βρίσκεται τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα, με τον Pickford να βρίσκεται σε ετοιμότητα, νικώντας τον Ουαλό κεντρικό μέσο της Arsenal.

Την ίδια ακριβώς ευκαιρία, την είχαν και στο 10′, αυτήν την φορά με τον Lacazette, αλλά ο Pickford βγήκε για ακόμα μια φορά νικητής.

Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, στο 12′, ο Wayne Rooney θα ρίξει ένα σουτ από μέση απόσταση, στέλνοντας την μπάλα μέσα από το αριστερό δοκάρι, ανοίγοντας το σκορ σε 1-0.

Η Arsenal βρήκε την απάντηση της στο 40′, με τον Nacho Monreal να παίρνει το ριμπάουντ, ρίχνοντας στην μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία, νικώντας τον Pickford, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Λίγο έλειψε να προηγηθούν οι «Κανονιέρηδες» πριν την ανάπαυλα του παιχνιδιού, με τον Sanchez να παίρνει μία υπέροχη πάσα μέσα στην περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας της Everton θα επέμβει, κάνοντας μια σπουδαία απόκρουση.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, στο 53′, o Alexis Sanchez στέλνει μια ψηλή σέντρα ακριβείας μέσα στην περιοχή, με τον Mesut Ozil να σηκώνεται ψηλότερα από όλους, παίρνοντας μια κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι και στέλνει την μπάλα απευθείας κάτω από το οριζόντιο δοκάρι, κάνοντας το 1-2.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 74′ ο Mesut Ozil δίνει την μπάλα στα πόδια του Alexandre Lacazette, o οποίος κάνει ένα τρομερό απευθείας σουτ προς το δεξί δοκάρι, με τον τερματοφύλακα να μην μπορεί να την κρατήσει εκτός εστίας, κάνοντας το 1-3.

Στο 84′ ο Xhala αποφάσισε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα με ένα γρήγορο σουτ από την άκρη της περιοχής, όμως στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού, ο Ramsey θα πάρει μία έξοχη πάσα και θα βγει για ακόμα μία φορά τετ-α-τετ με τον Pickford, όμως αυτήν την φορά θα τον κερδίσει καθώς έστειλε την μπάλα μέσα στα δίχτυα, με ένα χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία, με το σκορ να γίνεται 1-4.

Ενώ όλα φαινόντουσαν πως θα τελειώσουν με το 1-4, ο Petr Cech θα κάνει ένα τεράστιο λάθος, δίνοντας την ευκαιρία στον Niasse να στείλει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-4.

Δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το παιχνίδι, πήρε την σκυτάλη και ο Alexis Sanchez, με τον Χιλιανό να κάνει μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια και στέλνει την μπάλα από το όριο της περιοχής πίσω από τον τερματοφύλακα που έπεσε μάταια.Το σουτ πήγε χαμηλά στην αριστερή γωνία της εστίας, σημειώνοντας το 2-5.

 

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *