Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ολοένα και ανεβαίνει η Leicester

Τη δευτερη συνεχόμενη νίκη της στην Premier League πήρε η Leicester City, που επικράτησε της Burnley με 1-0 στο King Power Stadium και μπήκε στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος.

Αρκούσε ένα τέρμα του Demarai Gray στην ομάδα του Claude Puel για να πάρει το «τρίποντο», ενώ είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήρε μια δίκαιη νίκη. Μία μόλις ήττα στα τελευταία δέκα ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχουν πλέον οι «Foxes».

Το ματς

Η Leicester μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, έχασε την πρώτη καλή στιγμή με τον Riyad Mahrez και αμέσως μετά, μόλις στο 6′, ο Gray με ριμπάουντ άνοιξε το σκορ, σε φάση μάλιστα στην οποία χτύπησε στο δοκάρι και τραυματίστηκε. Η Burnley απάντησε άμεσα με τον Chris Wood, όμως ο Kasper Schmeichel προέβη σε μια εντυπωσιακή επέμβαση κρατώντας το μηδέν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα μεγάλη στιγμή στο 21′ με τον Schmeichel να είναι ξανά τρομερός σε σουτ του Johann Gudmundsson.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου ανήκε στον Mahrez, που πραγματοποίησε ένα ωραίο σουτ το οποίο αποσόβησε  Nick Pope. Το δεύτερο μέρος δεν είχε αρχικά μεγάλες ευκαιρίες, με την Leicester να κρατά σχετικά αβίαστα το 1-0. Η πρώτη πολύ μεγάλη στιγμή ήρθε στο 62′ από τον Gudmundsson, του οποίου το σουτ απέκρουσε ξανά ο Schmeichel, αλλά και ο Pope απάντησε ξανά στο 69′ σε κοντινό σουτ του Marc Albrighton.

Λίγο μετά ο Gray είδε ένα σουτ να σταματάει στο δοκάρι, και στο 81′ ήταν η σειρά του Jamie Vardy να χάσει μεγάλη ευκαιρία, από πλεονεκτική θέση. Η Burnley έδειχνε αδύναμη να αντιδράσει, ο Mahrez έχασε μια ακόμη ευκαιρία στο 93′ να τελειώσει το ματς εξαιτίας του Pope αλλά το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Leicester είναι πλέον 9η με 20 βαθμούς, ενώ η Burnley παρέμεινε στην 7η θέση έχοντας 25.

Συνθέσεις

Leicester: Schmeichel, Morgan, Maguire, Chilwell, Simpson, Ndidi, Iborra, Mahrez, Albrighton, Gray (88′ Okazaki), Vardy

Burnley: Pope, Tarkowski, Mee, Ward, Bardsley, Defour (66′ Barnes), Cork, Brady (31′ Arfield), Gudmundsson, Hendrick, Wood (74′ Vokes)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *