Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Στην Πορτογαλία ο τελικός του Champions League

Στο «Ντραγκάο» του Πόρτο θα γίνει τελικά ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, όπως ανακοίνωσε η UEFA. Αρχικά ο τελικός της 29ης Μαΐου ήταν να γίνει στην Κωνσταντινούπολη, που θα φιλοξενούσε για δεύτερη φορά το μεγάλο ματς της σεζόν και πρώτη από το 2005. Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση έχει την Τουρκία στις χώρες υψηλού κινδύνου για την διασπορά του κορονοϊού και έτσι η UEFA αναγκάστηκε να προβεί σε αλλαγές.

Η αρχική επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ήταν να γίνει ο αγώνας στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου (το οποίο είναι προγραμματισμένο να υποδεχθεί και τον τελικό του 2024), όμως δεν υπήρξε συμφωνία με τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Ετσι θα έχουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τελικό στην Πορτογαλία, αφού πέρσι η Μπάγερν κέρδισε το τρόπαιο (κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν) στη Λισαβόνα.

Είναι η πρώτη φορά που το «Ντραγκάο» και η πόλη του Πόρτο θα φιλοξενήσουν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Τρεις έχουν διεξαχθεί στη Λισαβόνα (Σέλτικ – Ιντερ 2-1 το 1967, Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-1 το 2014 και Μπάγερν – Παρί 1-0 πέρσι). Παρόντες στο γήπεδο θα είναι από 6.000 οπαδοί της κάθε ομάδας.

Φαβορί για τις στοιχηματικές εταιρείες είναι η Μάντσεστερ Σίτι, παρότι πρωτάρα και παρότι μετρά δύο ήττες από την Τσέλσι τον τελευταίο μήνα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *