Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Το Λονδίνο και το… Κύπελλο χωράνε μόνο έναν!

Σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό που είχε για 90 λεπτά τεράστιο ενδιαφέρον η Chelsea ήταν η μεγάλη νικήτρια κόντρα στην Tottenham για το FA Cup νικώντας με 4-2.

Στο Wembley διεξήχθη ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στην Chelsea και την Tottenham για το FA Cup με την ομάδα του Antonio Conte να κερδίζει με 4-2 σε έναν συναρπαστικό αγώνα που κράτησε τους θεατές ζεστούς μέχρι τέλους. Η Chelsea κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές με τον Willian, ενώ η Tottenham ισοφάρισε αρχικά με τον Kane και στη συνέχεια με τον Alli. Όλα αυτά μέχρι να πάρει το όπλο του ο Eden Hazard που αρχικά έδωσε προβάδισμα με 3-2, για να δημιουργήσει μετά το 4-2 όταν πάσαρε στον Matic και αυτός τρύπησε τα αντίπαλα δίχτυα με την οβίδα του.

Το Ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Chelsea και στο 5′ ο Pedro κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή με τον Willian να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για τους «Μπλε».

Η απάντηση από πλευράς Tottenham δεν άργησε να έρθει και στο 18′ μετά από εκτέλεση φάουλ ο Kane έπιασε την ανάποδη κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα του Courtois ισοφαρίζοντας σε 1-1 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Η Chelsea είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 43′ ο Moses κινήθηκε από δεξιά και προσπάθησε να μπει στην περιοχή με τον Son να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να υποδεικνύει την άσπρη βούλα του πέναλτι, με τον Willian να εκτελεί και να στέλνει τη μπάλα ξανά στα δίχτυα για το 2-1 με το οποίο μπήκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Tottenham να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και αποφασισμένη για το γκολ, κάτι το οποίο δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα στο 52′ ο Alli βρέθηκε σε απόσταση βολής από τον Courtois τον οποίο εκτέλεσε κάνοντας το 2-2 για τα «Σπιρούνια», τα οποία μπήκαν ξανά στον αγώνα.

Η ομάδα του Pochettino έλεγχε το αγώνα και ήταν πιο επιθετική, μέχρι να μπει στον αγωνιστικό χώρο ο Eden Hazard. Ο Βέλγος ανακάτεψε την τράπουλα και έβαλε δύσκολα στην άμυνα της Tottenham. Αρχικά 75′ μετά από εκτέλεση κόρνερ πήρε το «ριμπάουντ» και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Lloris κάνοντας το 3-2 για τους «Μπλε».

Και η συνέχεια όμως είχε την υπογραφή του σούπερ σταρ της Chelsea μιας και στο 80′ έστρωσε τη μπάλα στον Matic και αυτός με μια… οβίδα έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Tottenham κάνοντας το τελικό 4-2.

Chelsea: Courtois, Azpilicueta (c), David Luiz, Ake, Moses, Kante, Matic, Alonso, Willian, Batshuayi, Pedro.

Tottenham: Lloris (c), Trippier, Dier, Alderweireld, Vertonghen, Wanyama, Dembele, Son, Eriksen, Dele, Kane.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *