Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Γιουβέντους – Νάπολι με στατιστικά, παράδοση και… Μαραντόνα

Στη Ρέτζιο Εμίλια και στο (άδειο) «Μαπέι» της Σασουόλο διεξάγεται απόψε το Supercoppa Italiana ανάμεσα σε Γιουβέντους και Νάπολι. Ο εν λόγω θεσμός έχει μόλις 33 χρόνια… ζωής στη γείτονα, εκκίνησε το 1988. Πρώτη στη λίστα των τροπαίων είναι, ευλόγως, η Γιουβέντους, με 8 αλλά και 7 χαμένους τελικούς, έπεται η Μίλαν με 7/11 κατακτήσεις, η Νάπολι έχει 2/3 και τις τρεις φορές έπαιξε… με την αποψινή της αντίπαλο! Ωραίο ματς για στοίχημα.

Το 1990 η πανίσχυρη, τότε, Νάπολι διέλυσε με 5-1 τους «μπιανκονέρι» στο «Σαν Πάολο» (νυν «Ντιέγο Μαραντόνα») με τους Σιλέντζι και Καρέκα να βάζουν από δύο και τον Κρίπα ένα, είχε μειώσει σε 2-1 ο Ρομπέρτο Μπάτζιο, σε ματς που ο Ντιέγο Μαραντόνα είχε δώσει δύο ασίστ. Και σε ματς με μερικούς… γνωστούς μας: τον τότε τεχνικό των «παρτενοπέι» και μετέπειτα του Ολυμπιακού, Αλμπερτίνο Μπιγκόν, και τον Βραζιλιάνο τότε στόπερ της Γιούβε και κατόπιν με ένα μικρό παναθηναϊκό πέρασμα, Ζούλιο Σέζαρ. 

Το 2012 στο Πεκίνο, στην Κίνα, το Supercoppa Italiana κρίθηκε στην παράταση με 4-2 υπέρ της «βέκια σινιόρα» ενώ είχε αποβληθεί από τους «λατσιάλι» ο Πάντεφ στο 85’. Τεχνικός της Γιούβε τότε… ο Μάσιμο Καρέρα που μέχρι πρότινος εργαζόταν στην ΑΕΚ, υπηρεσιακός τότε ελέω της τιμωρίας του Αντόνιο Κόντε. 

Το 2014, στην Ντόχα του Κατάρ, το Σούπερ Καπ κρίθηκε εκ νέου μετά το 90λεπτο, στα πέναλτι, υπέρ της Νάπολι του Ράφα Μπενίτεθ. 

Τρία ματς, δύο τίτλοι, ουδεμία ήττα σε 90λεπτο Σούπερ Καπ για τη Νάπολι. Και η παράδοση τούτη γίνεται εντυπωσιακή αν ληφθεί υπόψιν ότι άλλες δύο φορές που έδωσαν νοκ άουτ, σε τελικούς Coppa Italia, εκ νέου έμεινε αήττητη! Το 2012 κατέκτησε το Κύπελλο με 2-0 στο «Ολίμπικο» της Ρώμης και το 2020, Ιούνιο μήνα ελέω της πανδημίας, το πήρε με 4-2 στα πέναλτι ξανά στην «αιώνα πόλη, σε ματς δίχως παράταση!

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *