Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

17/01/2011- Ο Howard Webb “ντύθηκε” Κόκκινος Διάβολος

Σαν σήμερα το 2011 ο Ryan Babel που αγωνιζόταν με την φανέλα της Liverpool, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Liverpool, που τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο για σχόλια στο Twitter.

Ο Babel είχε παράπονα από τον Howard Webb, διαιτητή στην αναμέτρηση μεταξύ Liverpool και Manchester United για το FA Cup στις 9 Ιανουαρίου για δύο αποφάσεις του, η μία εκ των δύο αποφάσεων ήταν ο καταλογισμός πέναλτι υπέρ της United, από το οποίο προήλθε το γκολ της νίκης και η δεύτερη ήταν η αποβολή του Steven Gerrard.

Τα παράπονα του Ολλανδού έγιναν γνωστά από ένα twitt που έκανε, το οποίο απεικόνιζε τον Webb με φανέλα των Κόκκινων Διαβόλων, με το σχόλιο: “Λένε ότι είναι ένας από τους καλύτερους διαιτητές, αυτό είναι ανέκδοτο”. Τελικά ο Babel τιμωρήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 10,000 λιρών από την Αγγλική Ομοσπονδία.

Η περίπτωση του Babel δεν είναι η μοναδική στην οποία κάποιος ποδοσφαιριστής τιμωρείται με πρόστιμο, λόγω κάποιας ανάρτησης που έκαναν στο Twitter. Μια ακόμα περίπτωση που ακολούθησε μετά από εκείνη με πρωταγωνιστή τον Ολλανδό ήταν τον Αύγουστο του 2012, όταν ο Rio Ferdinand αποκάλεσε τον Ashley Cole choc-ice, ένας χαρακτηρισμός που υπονοεί ότι είναι μαύρος εξωτερικά και άσπρος εσωτερικά και αποτελεί έναν φυλετικά υποτιμητικό ρόλο. Ο πρώην διεθνής Άγγλος αμυντικός πλήρωσε πρόστιμο ύψους 45,000 λιρών.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω στο 2009 είχαμε την περίπτωση του τότε ποδοσφαιριστή της Tottenham Darren Bent, που τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 120,000 λιρών. όταν εξαπέλυσε λεκτική επίθεση στον Daniel Levy πρόεδρο της Tottenham, λέγοντας του με λίγα λόγια να σταματήσει να παίζει μαζί του, επειδή δεν επέτρεψε την μεταγραφή του στην Sunderland.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *