Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

20/01/2007- Ένας πανηγυρισμός στοίχισε στον van Persie την υπόλοιπη χρονιά

Σαν σήμερα το 2007 ο τότε ποδοσφαιριστής της Arsenal Robin van Persie μπήκε σαν αλλαγή στον αγώνα με αντίπαλο την Manchester United στο Emirates και σκόραρε, όμως ήταν άτυχος καθώς στους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν, έσπασε ένα κόκκαλο στο πόδι του.

Την περίοδο που τραυματίστηκε ο Ολλανδός, ήταν ο πρώτος σκόρερ των κανονιέρηδων και τελικά παρ’όλο που δεν αγωνίστηκε ξανά μέχρι το τέλος της σαιζόν λόγω του τραυματισμού του, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Η Arsenal τερμάτισε με μεγάλη διαφορά από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Manchester United στην 4η θέση, με καθοριστικό παράγοντα τον τραυματισμό του van Persie, τα γκολ του οποίου έλειψαν πολύ από τους Λονδρέζους και ο Arsene Wenger έμεινε να αναρωτιέται τι θα γινόταν αν στους πανηγυρισμούς έδιναν χειραψία ο ένας στον άλλο όπως παλιά.

Παρακολουθώντας κανείς στιγμιότυπα από αγώνες των δεκαετιών του 1950 και του 1960 είναι ενδιαφέρον να προσέξει τους πανηγυρισμούς των ποδοσφαιριστών μετά την επίτευξη κάποιου τέρματος, που τις περισσότερες φορές ήταν είτε μια χειραψία είτε ένα χτύπημα στην πλάτη.

Ο τραυματισμός του Robin van Persie δεν είναι ο μοναδικός που έχει συμβεί κατά την διάρκεια πανηγυρισμών στα αγγλικά και όχι μόνο γήπεδα, το 1993 ξανά ένας ποδοσφαιριστής της Arsenal ο Steve Morrow είχε την ίδια τύχη με τον Ολλανδό. Ο μέσος των Λονδρέζων, σκόραρε το μοναδικό τέρμα της καριέρας του με την φανέλα των κανονιέρηδων, στον τελικό του League Cup με αντίπαλο την Sheffield Wednesday στο Wembley, ένα γκολ που κλείδωσε την νίκη τους και στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τροπαίου τραυματίστηκε, όταν ο Tony Adams τον σήκωσε στους ώμους του, αλλά δεν μπόρεσε να τον συγκράτησε με συνέπεια ο Morrow να πέσει και να σπάσει την κλείδα του.

Ένας ακόμη τραυματισμός ποδοσφαιριστή που έλαβε χώρα στους πανηγυρισμούς ήταν στην Ισπανία το 1999 στην αναμέτρηση της Villareal με αντίπαλο την Levante στο El Madrigal για το Copa del Rey και ο Αργεντίνος επιθετικός της και θρύλος της Boca Juniors Martin Palermo, σκόραρε στην παράταση και πανηγύρισε το γκολ του έξαλλα πηδώντας στο πλήθος, το κομμάτι όμως εκείνο της κερκίδας κατέρρευσε με συνέπεια να σπάσει το πόδι του.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *