Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

23/12/1978- Arsenal πέντε αστέρων και ένα ιστορικό χατ-τρικ

Σαν σήμερα το 1978 στην αναμέτρηση μεταξύ Tottenham-Arsenal στο White Hart Lane οι “κανονιέρηδες” αναδείχθηκαν νικητές με 5-0, για τους οποίους πέτυχε χατ-τρικ ο Alan Sunderland, το πρώτο εναντίον των “πετεινών” από εκείνο του Ted Drake το 1934.

Την 23η μέρα του Δεκεμβρίου του 1978 οι 42,073 θεατές, που βρέθηκαν στο White Hart Lane, για την αναμέτρηση Tottenham-Arsenal είδαν τους “κανονιέρηδες” να επικρατούν με το εμφατικό 5-0 και τον ποδοσφαιριστή τους Alan Sunderland να πετυχαίνει χατ-τρικ. Το χατ-τρικ αυτό ήταν το δεύτερο μόλις για παίκτη της Arsenal σε ντέρμπι με αντίπαλο την Tottenham, μετά από εκείνο που είχε πετύχει το 1934 ο Ted Drake.

Από την πλευρά της Tottenham το μοναδικό μέχρι και σήμερα χατ-τρικ εναντίον της Arsenal, έχει πετύχει ο Terry Dyson το 1961 στην νίκη των “πετεινών” με 4-3.

Στα του αγώνα τα υπόλοιπα τέρματα των κανονιέρηδων είχαν πετύχει οι Frank Stapleton και Liam Brady, τελικά όμως αυτή η νίκη δεν σήμαινε και πολλά στο τέλος της σαιζόν, καθώς η ομάδα τερμάτισε στην έβδομη θέση μην μπορώντας να νικήσει στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία της παιχνίδια, άφησε όμως πίσω της την μεγάλη της αντίπαλο στην ενδέκατη θέση.

Ο σκόρερ του χατ-τρικ Alan Sunderland εκτός από το ότι είναι στην λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει χατ-τρικ εναντίον της Tottenham, κατέχει μαζί με τους Adebayor και Pires το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων εναντίον της Tottenham με οκτώ. Τέλος μια ακόμα σπουδαία στιγμή του Sunderland είναι το νικητήριο τέρμα, που πέτυχε στον τελικό του FA Cup εναντίον της Manchester United στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης γράφοντας το 3-2 και χαρίζοντας το τρόπαιο στην ομάδα του.

Το σκορ με το οποίο επιβλήθηκε η Arsenal της Tottenham είναι μεγάλο, δεν αποτελεί όμως την μεγαλύτερη νίκη που έχει καταγραφεί στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, εκείνη είναι το 8-0 με το οποίο επικράτησαν οι κανονιέρηδες εκτός έδρας στις 6 Μαρτίου του 1935. Αντίστοιχα οι μεγαλύτερες νίκες των “Spurs” ήταν με το ίδιο σκορ και οι δύο (5-0), αρχικά στις 25 Δεκεμβρίου του 1911 και μετέπειτα στις 4 Απριλίου του 1983.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *