Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Νέα απογοήτευση για Everton

H Everton προβλημάτισε για ακόμη μια φορά και «κόλλησε» στο 2-2 με τον Απόλλωνα Λεμεσού εντός έδρας, παραμένοντας στην τελευταία θέση του 5ου ομίλου του Europa League.

Μάλιστα, ο Απόλλωνας κατάφερε να ισοφαρίσει τους «Toffees» παρότι ένα λεπτό πριν το γκολ είχε προηγηθεί αποβολή ποδοσφαιριστή του. Σίγουρα καθόλου ευνοϊκά τα πράγματα για τον Ronald Koeman, του οποίου η ομάδα έχει τώρα μόλις μία νίκη  στα τελευταία οκτώ ματς σε πρωτάθλημα και Ευρώπη!

To ματς

Μόλις στο 12ο λεπτό η κυπριακή ομάδα κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, όταν ο Adam Sardinero εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ashley Williams και με σουτ νίκησε τον Jordan Pickford για το 1-0. Λίγο μετά ο Απόλλωνας απείλησε ξανά με ωραίο σουτ του Γιώργου Βασιλείου, για να έρθει η ισοφάριση της Everton στο 21′.

Ο Hector Yuste έκανε ένα τραγικό λάθος προσπαθώντας να γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα και ο Wayne Rooney πέτυχε ένα πανεύκολο τέρμα πλασάροντας απλά προ κενής εστίας. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία να βρεθούν μπροστά στο σκορ, όταν ο Gylfi Sigurdsson σούταρε εξαιρετικά αλλά ο Bruno Vale αποσόβησε εντυπωσιακά τον κίνδυνο, ενώ στο 30′ ο Rooney έστειλε ένα σουτ λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι.

Η Everton συνέχισε να πιέζει και βρήκε ξανά μπροστά της τον πολύ καλό Vale, με το 1-1 να είναι το σκορ ημιχρόνου. Ο Koeman πέρασε στο ματς τον Nikola Vlasic αντί του Idrissa Gueye και ο νεαρός Κροάτης τον δικαίωσε, αφού στο 66′ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Εκμεταλλεύτηκε ασίστ του Sigurdsson και ψύχραιμα πλάσαρε τον Vale για το 2-1.

Το παιχνίδι έδειχνε πως οι «Toffees» θα έφευγαν με τη νίκη, χάνοντας μάλιστα νέα ευκαιρία με τον Rooney, για να έρθει στο 86′ η αποβολή του Valentin Roberge να γείρει ακόμη περισσότερο την πλάστιγγα υπέρ της αγγλικής ομάδας. Ο Γάλλος αμυντικός αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα, παρόλα αυτά ένα λεπτό μετά ο Joao Pedro εκτέλεσε ένα φάουλ και βρήκε τον Yuste, που δικαιώθηκε για το τραγικό λάθος του στο 1-1 και έφερε το ματς στα ίσα, «τρελαίνοντας» τους Κύπριους που ταξίδεψαν στο Νησί.

Στις καθυστερήσεις η Everton έχασε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία με τον Calvert-Lewin, την προσπάθεια του οποίου αποσόβησε ξανά ο Bruno Vale, με το 2-2 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Σημειώνεται πως για λογαριασμό των φιλοξενούμενων αγωνίστηκε σε όλο το ματς ο νεαρός Allan, που είναι δανεικός από τη Liverpool. Στο άλλο ματς του ομίλου, Lyon και Atalanta αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 και έτσι οι Ιταλοί έχουν 4 βαθμούς, Lyon και Απόλλων από 2, με την Everton ουραγό με ένα μόλις βαθμό.

Συνθέσεις

Everton: Pickford, Williams, Holgate, Baines, Kenny, Schneiderlin, Gueye (46′ Vlasic), Davies (67′ Klaassen), Sigurdsson, Rooney, Sandro (67′ Calvert-Lewin)

Apollon Limassol: Vale, Yuste, Roberge, Pedro, Vasiliou (83′ Zelaya), Sachetti (77′ Jander), Alef, Allan, Adrian, Jakolis (61′ Schembri), Maglica

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *