Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Νικήτρια στο ντέρμπι η Arsenal!

Η Arsenal έχει πολλούς λόγους να χαίρεται, κυρίως λόγω της άνετης επικράτησης ενάντια της Tottenham,στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου, με σκορ 2-0.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε μέσα σε μία πολύ <<δυνατή>> ατμόσφαιρα, με τους οπαδούς των «Κανονιέρηδων» να ζητάνε απεγνωσμένα την νίκη.Αν και η Tottenham είχε την πρώτη σοβαρή στιγμή, η Arsenal απάντησε γρήγορα πετυχαίνοντας 2 γκολ πριν την ανάπαυλα του πρώτου μέρους, <<κόβοντας τα πόδια>> των «Σπιρουνιών».

Αναλυτικά τα σημαντικότερα στιγμιότυπα του παιχνιδιού:

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στην Tottenham, με τον Christian Eriksen να παίρνει μία πάσα, με τον ίδιο να σουτάρει από την άκρη της περιοχής, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι.

Η παροιμία <<αν δεν βάλεις γκολ θα φας>> ίσχυσε απόλυτα στην προκειμένη περίπτωση, καθώς ένα λεπτό αργότερα, στο 36′, ο Mesut Ozil γέμισε την μπάλα προς τον Shkodran Mustafi, μετά από ένα φάουλ, με τον αμυντικό να σηκώνεται ψηλότερα από όλους κοντά στο σημείο του πέναλτι, κερδίζοντας μια κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία, νικώντας τον Lloris γράφοντας το 1-0 για τους «Κανονιέρηδες».

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 41′ ο Alexis Sanchez θα πάρει μία πάσα από τον Lacazette, δείχνοντας ψυχραιμία μέσα στην περιοχή,στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της δεξιάς γωνίας, κάνοντας το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος, η Arsenal πίεσε και για τρίτο γκολ, με αποτέλεσμα στο 76′ ο Alexis Sanchez να μπαίνει στην μεγάλη περιοχή, κάνοντας ένα δυνατό σουτ, με τον Lloris να <<αρνείται σε αυτόν τον πυροβολισμό>> κάνοντας μια γρήγορη απόκρουση.

Η Tottenham προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι, στο 82′, με τον Eric Dier να στέλνει ένα σουτ ακριβείας προς την εστία, με στόχο το δεξί δοκάρι, όμως ο Cech θα τον σταματήσει, κάνοντας μια σπουδαία απόκρουση.

Ο Alexis Sanchez συνέχισε στον δικό του ρυθμό, με αποτέλεσμα στο 92′ να ελίσσεται, να περνά δύο αμυντικούς και να <<τραβά την σκανδάλη>> μπροστά από τον τερματοφύλακα, με τον Lloris να κάνει μια καλή απόκρουση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *