Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Στο τέλος έρχονται τα ωραία

Η Manchester United «ξεπάστρεψε» την Everton του Rooney και συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα με 13 βαθμούς.

Πρώτο ημίχρονο:
Ο Antonio Valencia άφησε την υπογραφή του σε ένα τέρμα που μάλλον θα ανήκει στα υποψήφια για το καλύτερο γκολ του μήνα. Μόλις στο 4′, μετά από μακρινή πάσα του Matic ο Valencia επιχειρεί ένα μακρινό σουτ και πιάνει στον ύπνο την Everton, αφήνοντας τον Pickford αδύναμο να αντιδράσει. Μπορεί η United να προκρίθηκε από πολύ νωρίς και η Everton να μην βρήκε ρυθμό στο πρώτο μέρος όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν ήταν ιδιαίτερα πειστική στο πρώτο ημίχρονο. Τα «Ζαχαρωτά» μπορεί να έκαναν αρκετά λάθη στην άμυνα όμως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να τα εκμεταλλευτούν και να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.

 

Δεύτερο ημίχρονο:
Η Everton φάνηκε να παίρνει το πάνω χέρι στο δεύτερο μέρος αφού μόλις στο 45′ είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία με τον Rooney να κάνει το 1-1, όμως ο De Gea ήταν εκεί για να σώσει την κατάσταση. Οι ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους δεν σταμάτησαν, με την ομάδα του Koeman να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης σχεδόν κάθε φορά που βρισκόταν με την μπάλα στα πόδια. Ο Sigurdsson ήταν ο δεύτερος παίκτης που δοκίμασε την τύχη του αλλά γι ακόμη μια φορά ο εξαιρετικός De Gea βρισκόταν εκεί. Για την United τα πράγματα είχαν άλλη εικόνα στο δεύτερο μέρος. Ανύμπορη τις περισσότες φορές να δημιουργήσει ευκαιρίες, έδειχνε να κλείνεται πίσω και να περιμένει την Everton να κάνει το παιχνίδι της. Όλα όμως έδειχναν να αλλάζουν μετά το φάουλ του Mata. Ο Ισπανός μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 66′ όμως αυτό φαίνεται να ξύπνησε την United που άρχισε ξανά το επιθετικό της ποδόσφαιρο. Οι ευκαιρίες για τους παίκτες του Mourinho έρχονταν απανωτές με το τελευταίο 10λεπτο του αγώνα να γίνεται φωτιά. Στο 82′ και σχεδόν αμέσως μετά την αποχώρηση του Rooney από το γήπεδο, ο Lukaku από λάθος του Pickford στρώνει όμορφα στον Mkhitaryan που κάνει το 2-0. Η κατηφόρα για την Everton είχε πια αρχίσει. Στο 89′ με κερδισμένο φάουλ ο Lukaku δεν καταφέρνει να βρει δίχτυα σε πρώτο χρόνο όμως με δεύτερη προσπάθεια από σέντρα του Lingard πετυχαίνει το 3-0. Το τελικό 4-0 έκανε ο Martial μετά από κερδισμένο πέναλτι στο 90+2′ σκοτώνοντας ουσιαστικά την Everton που πλέον είχε χάσει κάθε ελπίδα για κάποιο βαθμό.

 

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» παραμένουν στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε ισοβαθμία με την συμπολίτισσα City στους 13 βαθμούς. O Koeman εμφανώς απογοητευμένος έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο συνεχίζοντας το σερί της ομάδας με μηδέν γκολ στα τελευταία 4 παιχνίδια.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *