Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Τι τρέχει τελικά με Ozil και United;

Τα σενάρια περί μετακίνησης του Mesut Ozil στην Manchester United δίνουν και παίρνουν τον τελευταίο καιρό. Εμείς συγκεντρώσαμε όσες περισσότερες πληροφορίες ακούγονται τις τελευταίες μέρες και σας τις παρουσιάζουμε για να…μην σας πιάσουν αδιάβαστους.

 

Η σχέση μεταξύ Ozil και Mourinho κρατά από το μακρινό 2010. Ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται τότε στο τιμόνι της Real Madrid και ο Ozil αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας. Μαζί πορεύονται μέχρι και το 2013 όπου και οι δύο, ο καθένας σε διαφορετικούς προορισμούς, αποχαιρετούν τη ‘Βασίλισσα’ και ψάχνουν αλλού την τύχη τους. Ο Mourinho επιστρέφει στην Chelsea ενώ ο Ozil ταξιδεύει στο Λονδίνο για χάρη της Arsenal του Wenger.

Μετά την αποχώρησή του από την Real, ο Mourinho συνεχίζει να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Γερμανό που τότε, το 2010 εμπιστεύθηκε και έκανε βασικό γρανάζι της Real. Δεν ντρέπεται μάλιστα να τον αποκαλέσει το καλύτερο 10άρι στον κόσμο ενώ του θυμίζει κάτι από Luis Figo και Zidane. Ούτε όμως ο Ozil φαίνεται να ξέχασε ποτέ τον μέντορά του. Στην αυτοβιογραφία του αναφέρει τον εαυτό του ως έναν ντροπαλό παίκτη, χωρίς αυτοπεποίθηση που δεν ήξερε αν θα επιτύχει στην Real Madrid. Τότε είναι που ο Mourinho του ζήτησε να σφίξει τα δόντια και να αρπάξει την ευκαιρία της Real από τα μαλλιά. Αναμφίβολα λοιπόν οι δύο άντρες συνδέονται έντονα και όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές μιλούν συχνά μεταξύ τους. Τι έχει όμως φέρει τους δημοσιογράφους, πέραν της καλής τους σχέσης, να μιλούν για επανένωση αυτή τη φορά στην Αγγλία για χάρη της Manchester United;

Αρχικά το συμβόλαιο του παίκτη ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει νέες συζητήσεις για ανανέωση μεταξύ του Γερμανού και των ‘Κανονιέρηδων’ και δύσκολα θα υπάρξουν. Ο παίκτης έχει ήδη ενημερώσει τον σύλλογο πως οι οικονομικές του απαιτήσεις έχουν ανέβει αρκετά και ο σύλλογος με τη σειρά του τον έχει ενημερώσει πως δεν είναι διατεθειμένος να του προσφέρει συμβόλαιο που θα του αποφέρει £202,000 την εβδομάδα. Μάλιστα έχοντας αυτό στο μυαλό της η ομάδα έχει ήδη προχωρήσει στο plan B που είναι η πώληση του παίκτη τον Ιανουάριο παρά η ελεύθερη μετακίνησή του το καλοκαίρι. Η Arsenal φαίνεται να ζητά από τον οποιοδήποτε σύλλογο ενδιαφέρεται ποσό μεταξύ των £15m-£20m για τις υπηρεσίες του παίκτη.

Μαζί με το αστρονομικό μηνιάτικο που ζητάει ο Ozil, ο παίκτης με πρόσφατα δημοσιεύματα φαίνεται να ζητά, και το νούμερο 10 στη φανέλα που εδώ και καιρό ανήκει στον Jack Wilshere και δύσκολα θα δεχτεί τόσο ο σύλλογος όσο και ο παίκτης να παραχωρήσει. Τέλος και πιο σημαντικό απ’ όλα, ο ίδιος ο παίκτης έχει αποκαλύψει πως προτιμά έναν ‘επιθετικό’ προπονητή που δεν θα του χαρίζει κάστανα. Κάτι τέτοιο ταιριάζει με το προφίλ του Mourinho ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει φέρει σε δύσκολη θέση παίκτες του με σκοπό να τους σκληραγωγήσει και να βγάλει τον καλύτερο εαυτό τους, σε αντίθεση με την πιο ‘μαλακή’ τακτική που ακολουθεί ο Wenger και δεν δείχνει να βοηθά στην καλή απόδοση του Γερμανού.

Ένα διαζύγιο με την Arsenal καθώς και μια συνεργασία με τον Mourinho θα ικανοποιούσε και τις δύο πλευρές. Η απόδοση του Ozil τον τελευταίο καιρό είναι στα…πατώματα με τις κακές γλώσσες να μιλούν για ‘ξενέρωμα’ του παίκτη με την όλη κατάσταση που ζει στον σύλλογο του Λονδίνου. Από την άλλη μεριά, μεγάλη είναι η πιθανότητα να βρει τον παλιό καλό του εαυτό υπό τις οδηγίες του ανθρώπου που τον έκανε αυτό που κέντριζε τις εντυπώσεις και τα βλέμματα στην Real Madrid. Προσωπική άποψη: σίγουρα τον Ιανουάριο θα ακούσουμε πολλά για τον Ozil καθώς το θέμα του Lemar δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και η Arsenal θα χρειαστεί να βάλει γερά το χέρι στην τσέπη αν θέλει να κάνει δικό της τον Γάλλο. Με πιθανή πώληση του Ozil, ο σύλλογος θα βάλει στα ταμεία του ένα ικανοποιητικό ποσό για να το βγάλει αργότερα και να το δώσει στην Monaco που το καλοκαίρι ζητούσε τα μαλλιοκέφαλά της για τον παίκτη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *