Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Καλύτερη κλήρωση η Λίβερπουλ δεν θα μπορούσε να έχει

Το πιθανό έχει συχνά μεγαλύτερη δύναμη από το αληθές Μένανδρος, είχε γράψει ο Μένανδρος δύο, και βάλε, χιλιετίες πριν.

Και οι αριθμοί σπάνια ψεύδονται. Αν δεις τις (στοιχηματικές) αποδόσεις, που ερμηνεύονται ως πιθανότητες, η Μπαρτσελόνα (3.50) και η Μάντσεστερ Σίτι (4.00) έχουν τις περισσότερες για να κατακτήσουν το φετινό Champions League, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την κλήρωση των προημιτελικών.

Επονται Μπάγερν Μονάχου με 5.00, Ρεάλ Μαδρίτης με 5.50, Γιουβέντους με 12.00, Λίβερπουλ με 14.00, Ρόμα με 70.00 και Σεβίλλη με 75.00, με τις τελευταίες δύο, κακά τα ψέματα, να μην υπολογίζονται σοβαρά.

Ρεαλιστικά… και φέτος δεν βλέπω Ρεάλ. Γράφω «και» διότι και πέρυσι δεν το φανταζόμουν. Και φανταστείτε κάποιον που αγαπά τη Λίβερπουλ όσο και τη Ρεάλ, να έχει ποντάρει Γιουβέντους και στο Κάρντιφ να μην ξέρει τι να κάνει, να χαρεί ή να βρίσει (χεχε…).

Το ότι δεν (προ)βλέπω, δεν σημαίνει ότι η Ρεάλ δεν θα το κάνει. Μιλάμε για την τρις πρωταθλήτρια Ευρώπης την τελευταία τετραετία, έτσι; Ουδείς πρέπει να την υποτιμήσει. Ρωτήστε και τους Παριζιάνους…

Πιο πολύ το μάτι πάει σε ομάδες που πρακτικά έχουν… καθαρίσει την μπουγάδα εντός συνόρων, άρα θα έχουν έτοιμο, «φρέσκο» (ελέω rotation) βασικό σχήμα ενόψει προημιτελικών και, κυρίως, δεν έχουν κορεστεί: Μπάρτσα, Σίτι και Μπάγερν η τριάδα τούτη, αφαιρώ τη Γιουβέντους διότι όντως υστερεί εν συγκρίσει με άλλες. Κι αν, ναι, με τη Ρεάλ σε νοκ άουτ ματς, τις έχει βάλει δύσκολα και συνήθως την αποκλείει, φέτος και ειδικά μετά τον τελικό του Κάρντιφ, όλα είναι διαφορετικά…

Δεν συζητώ για προκρίσεις της Μπάρτσα (με τη Ρόμα) και της Μπάγερν (με τη Σεβίλλη), το θεωρώ αδιανόητο να μην είναι στην τετράδα. Στην κουβέντα μπαίνει, ελέω των προαναφερθέντων, και η Ρεάλ κι απομένει το Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι, τα ματς 4 και 10 Απριλίου.

Κρατήστε τούτο: καλύτερη κλήρωση η Λίβερπουλ δεν θα μπορούσε να έχει! Ακόμη και με τη Ρόμα ή τη Σεβίλλη θα το φοβόμουν πολύ. Ωστόσο με πρώτο ματς στο «Ανφιλντ», ενάντια σε μια ομάδα που παίζει με τουπέ στο Νησί και που δεν νοεί να κατανοήσει πώς να διαχειριστεί παιχνίδια στην πιο… δύσβατη έδρα της Αγγλίας, έκατσε… κουτί.

Ναι, δεν μπαίνει καν στην κουβέντα αν η Σίτι είναι καλή ομάδα και πόσο καλή είναι. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα βρήκε την Ιθάκη του με τους Αραβες, έχοντας το πιο ακριβό ρόστερ στον κόσμο, μετά την Παρί, και το δουλεύει ιδανικά. Αυτό που λείπει από τη Σίτι είναι η εμπειρία σε τέτοια ματς (δεν είναι παράδοξο, μόλις πρόπερσι έπαιξε για πρώτη φορά στην τετράδα), η «κληρονομιά» που ορθώς ανέφερε τις προάλλες στην εκπληκτική συνέντευξη Τύπου, ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Να κουβεντιάσουμε περί «κληρονομιάς», βάρους φανέλας και ισχύς του «Ανφιλντ», νομίζω ότι είναι περιττό. Το γνωρίζει και ο Γιούργκεν Κλοπ, εξ ου και η Λίβερπουλ αρχίζει να βρίσκει φόρμα τώρα που ο καιρός ανοίγει, κελαηδούν τα πουλάκια και η Σίτι είναι καθ’ οδόν…

Και, απ’ τις πέντε αγγλικές ομάδες στους «16», στους «8» συνεχίζουν μονάχα οι δύο που κατ’ εξοχήν βγαίνουν για να σκοράρουν και δεν γνωρίζουν πώς να κοντρολάρουν το ματς. Ο δρόμος προς το Κίεβο λιγόστεψε, μακάρι να διαψευστώ αλλά τούτη η Μπάγερν είναι το υπ’ αριθμόν ένα φαβορί στα μάτια μου.

Εκτός κι αν, χωρίς κανείς να το φανταζόταν προ ολίγων μηνών, ήρθε η ώρα για το πρώτο clasico σε τελικό. Who knows…

Νίκος Μποζιονέλος (Facebook, Twitter, Google+)
nbozionelos@gmail.com

 

2 Comments

  1. Pingback: O Γιούργκεν, ο Πεπ και ο «εμφύλιος» | Englishfootball | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

  2. Pingback: Τα μνημόσυνα, ο νόμος και μια ονειρώδης 4άδα… | Englishfootball | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *