Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

07/11/1987- Οι Πολίτες ακόμα σκοράρουν

Σαν σήμερα το 1987 η Manchester City πετύχαινε 10 γκολ και δεχόταν μόλις ένα στην αναμέτρηση εναντίον της Huddersfield, σε αγώνα για την Δεύτερη Κατηγορία και γινόταν η τελευταία ομάδα που πετύχαινε 10 η περισσότερα τέρματα στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Στην εν λόγω αναμέτρηση τρεις παίκτες της City πέτυχαν χατ-τρικ, πρόκειται για τους Paul Stewart, Tony Adcock και David White και το σκορ είχε ανοίξει ο Neil McNab. Από την πλευρά της Huddersfield το μοναδικό τέρμα της, πέτυχε ο Andy May στο 88′ με πέναλτι.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποτελεί την μεγαλύτερη ήττα της Huddersfield σε οποιαδήποτε κατηγορία έχει αγωνιστεί και η μεγαλύτερη της όμως νίκη ήταν με το ίδιο σκορ (10-1) σε αγώνα για την Πρώτη Κατηγορία με αντίπαλο την Blackpool στις 13 Δεκεμβρίου του 1930. Από την μεριά των «Citizens» η μεγαλύτερη τους νίκη ανεξαρτήτως κατηγορίας σημειώνεται τον 19ο αιώνα και συγκεκριμένα στις 23 Μαρτίου του 1895 που είχε επικρατήσει με 11-3 της Lincoln City, ενώ η μεγαλύτερη τους ήττα ήταν το 0-8 από την Burton Wanderers στις 26 Δεκεμβρίου του 1894, μαζί με άλλες τρεις φορές που η ήττα τους ήταν με 8 γκολ διαφορά.

Το ρεκόρ της μεγαλύτερης νίκης στην ιστορία της Δεύτερης Κατηγορίας του Αγγλικού ποδοσφαίρου ανήκει στην Newcastle, καθώς συνέτριψε την Newport County με 13-0 στις 5 Οκτωβρίου του 1946.

Στο τέλος της σαιζόν 1987/88 η Manchester City τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας στην Δεύτερη Κατηγορία, 13 βαθμούς μακριά από την τελευταία ομάδα που προβιβάστηκε στην Πρώτη Κατηγορία, την Middlesbrough, ενώ η Huddersfield με την σειρά της τερμάτισε στην τελευταία θέση 18 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την Sheffield United, την τρίτη ομάδα από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα και υποβιβάστηκε.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *