Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Είμαστε στον αέρα!

Ο αρχισυντάκτης του englishfootball.gr, Μάριος Μπούλης, γράφει δύο λόγια για τη νέα εποχή του πρώτου αθλητικού site στην Ελλάδα για την Premier League.

Πολλές φορές είναι δύσκολο να περιγράψεις με λόγια συναισθήματα, στιγμές ή ακόμα και όμορφες εικόνες. Ένα τέτοιο μείγμα είναι και το englishfootball.gr. Μία πανέξυπνη ιδέα που όταν έκανε την εμφάνιση της τρέλανε τον κόσμο. Τον τρέλανε τόσο με τις υπηρεσίες που προσέφερε στο αναγνωστικό κοινό η ιστοσελίδα, όσο και με την σιγουριά, την ταχύτητα και τη δυναμική των ειδήσεων που διάβαζε κανείς όταν έμπαινε σε αυτό το χώρο.

Το englishfootball.gr γεννήθηκε το Φλεβάρη του 2008. Σε περίπου δύο μήνες συμπληρώνει 9 χρόνια, νούμερο που για την ελληνική ειδησεογραφία και δημοσιογραφία στο ίντερνετ είναι αρκετά μεγάλο. Φαντάζει πολύ κοντινό το 2008, ίσως γιατί το ίντερνετ μπήκε τόσο πολύ στις ζωές μας που όλα μοιάζουν σαν να έγιναν χτες, και όμως σε λίγο καιρό το englishfootball.gr μπαίνει στον 9ο χρόνο ζωής του.

Ο Γιάννης Σκοτίδας, ένας από τους ανθρώπους που γνώριζε και γνωρίζει όσο λίγοι τι εστί Premier League και Βρετανικό ποδόσφαιρο, αποφασίζει να δημιουργήσει ένα χώρο στον οποίο οι αναγνώστες θα μπορούν να διαβάσουν ειδήσεις αποκλειστικά και μόνο για τις ομάδες που υποστηρίζουν ή απλά θέλουν να ενημερωθούν από την Αγγλία και την Σκωτία. Φτιάχνει μία εξαιρετική ομάδα από συντάκτες και αρχισυντάκτες και μέσα σε λίγο καιρό ο κόσμος κάνει δικό του το site.

Ένα site που για την εποχή έδινε τόσο πολύ μεγάλο όγκο ύλης σε ρεπορτάζ, όσο και αφιερώματα, σχόλια, κριτικές, στήλες όπως το Σαν Σήμερα και η Καλύτερη 11αδα της αγωνιστικής που ήταν μοναδικά για την εποχή τους σε ελληνικό επίπεδο. Ονόματα που πλέον διάγουν εξαιρετικές πορείες στο χώρο της δημοσιογραφίας πέρασαν από αυτή την ιστοσελίδα και έβαλαν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή την αυτοκρατορία.

Τα χρόνια όμως πέρασαν, και το site έμενε ίδιο. Ίσως και να είναι ένας από τους λόγους που ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να φεύγει. Γι’ αυτό και πριν από λίγο καιρό πάρθηκαν οι κατάλληλες αποφάσεις. Το site έπρεπε να αλλάξει!

Και φτάνουμε στο σήμερα. 7 Δεκεμβρίου 2016. Το englishfootball.gr περνά σε ένα κεφάλαιο της ιστορίας του, αλλάζει και ανανεώνεται. Το κόκκινο (σε χρώμα) site γίνεται μπλε και μαύρο (επίσης σε χρώμα). Το σημερινό αποτέλεσμα τόσο στην εικόνα όσο και στο περιεχόμενο είναι αποτέλεσμα αρκετών εργατοωρών και όπως φάνηκε ήδη από την πρώτη μέρα, άρεσε στον κόσμο.

Ως αρχισυντάκτης πλέον στο englishfootball.gr γνωρίζω πολύ καλά πως μία απλή ανανέωση μπορεί να πει λίγα πράγματα αλλά μπορεί να πει και πολλά. Το site όμως κάνει ένα νέο ξεκίνημα για να φτάσει εκεί που ήταν, γι’ αυτό και έχει χτιστεί μία πανίσχυρη ομάδα που θα σας ενημερώνει γύρω από κάθε τι που λαμβάνει χώρα στην Premier League, την Championship, την Σκωτία και όχι μόνο. Με άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά το αγγλικό γίγνεσθαι, το αντικείμενο πάνω στο οποίο πραγματεύεται το site, το ποδόσφαιρο, θα προσπαθήσουμε να γίνουμε ξανά η συνήθεια όλου του αναγνωστικού κοινού.

Εύχομαι το englishfootball.gr να μπει ξανά στα μέσα όλων όσων θέλουν να ενημερώνονται σωστά και στην ώρα τους, όσων θέλουν να διαβάζουν λογικές απόψεις με επιχειρήματα, όσων θέλουν να διαβάζουν αφιερώματα με ιστορίες που λίγοι ξέρουν. Όπως να χει, παρότι η φράση είναι περισσότερο ραδιοφωνική… Είμαστε στον Αέρα!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *