Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Νέα αρχή για Xhaka

Ο Ελβετός μέσος που αποτέλεσε την πιο πολυδάπανη μεταγραφή της Arsenal το καλοκαίρι μετρώντας μόλις δέκα συμμετοχές, θέλει να κάνει μια νέα αρχή στους «Κανονιέριδες» ξεκινώντας από το παιχνίδι κόντρα στη Βασιλεία.

Ο 24χρονος Ελβετός διεθνής, έγινε η Τρίτη πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, όταν αποκτήθηκε έναντι 30 εκατομμυρίων λιρών από την Gladbach τον περασμένο Μάιο. Ωστόσο, ο Xhaka έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να βρεθεί στη βασική ενδεκάδα του Arsene Wenger,  πραγματοποιώντας μονάχα δέκα εμφανίσεις σε όλες τις  διοργανώσεις.

Την Τρίτη το βράδυ επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια, καθώς οι «Κανονιέριδες» αντιμετωπίζουν τη Βασιλεία για το Champions League.  Η ομάδα του Wenger στοχεύει να εξασφαλίσει την κορυφή του του ομίλου της , μπροστά από την PSG, με τον Xhaka να αναμένεται να ξεκινήσει κόντρα στην ομάδα που άρχισε την καριέρα του.  Ο παίκτης πιστεύει πως είναι φυσιολογικό να χρειάζεσαι μια περίοδο προσαρμογής όταν μετακινήσει σε μια νέα ομάδα και ένα νέο πρωτάθλημα.

Η άφιξη του Xhaka έγινε μετά την πιο επιτυχημένη του χρονιά με την Gladbach, όπου η γερμανική ομάδα κατέλαβε την τέταρτη θέση στην Bundesliga. Ο τεχνικός της Arsenal Arsene Wenger δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο παίκτης θα αποδόσει καλά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Xhaka: “ Σίγουρα είναι φυσιολογικό όταν έρχεσαι σε μια νέα ομάδα και μια νέα χώρα. Πρέπει να συνηθίσει τη γλώσσα, τη φιλοσοφία του συλλόγου, την ομάδα, τον προπονητή. Αλλά αισθάνομαι χαρούμενος και άνετος εδώ και ξέρω την προοπτική που έχω. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να αναπτύσσεις τον εαυτό σου “.

Αναλυτικά οι δηλώσεις  Wenger: “ Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοση του Granit. Νομίζω ότι εξελίσσεται καλά. Ίσως δεν ξεκίνησε καλά στην αρχή της σεζόν αλλά προσπαθεί να συνηθίσει ένα διαφορετικό πρωτάθλημα και ένα νέο τρόπο παιχνιδιού. Πιστεύω πως έχει προσαρμοστεί ήδη στο δυνατό παιχνίδι και στις μονομαχίες στο κέντρο του γηπέδου.  Έχει το μέγεθος να συνηθίσει σε αυτό. Μπορεί να ισορροπήσει καλά μεταξύ επιθετικών και αμυντικών καθηκόντων. Έχει βελτιωθεί ήδη σε όλα. Συνολικά είμαι χαρούμενος επειδή κάθε μέρα είναι συγκεντρωμένος στη σκληρή δουλειά και είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρει περισσότερα παιχνίδια  “.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *